Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoft tuki Suomea ostaessaan Nokian puhelimet – Ranskan valtion peli omaan pussiin ei olisi mahdollista Suomessa

Talous
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Microsoftin toimitusjohtajana toiminut Steve Ballmer (vas.) kätteli vuoden 2013 syyskuussa Espoossa Nokian hallitusta johtanutta Risto Siilasmaata.
Microsoftin toimitusjohtajana toiminut Steve Ballmer (vas.) kätteli vuoden 2013 syyskuussa Espoossa Nokian hallitusta johtanutta Risto Siilasmaata. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Ranskan hallituksen kotimaisten työpaikkojen suojelu Nokian Alcatel-Lucent-kaupassa ei olisi ollut mahdollista Suomessa, kun Microsoft osti Nokian puhelinliiketoiminnan.

”Suomessa valtiolla ei ole mahdollisuuksia puuttua yksityisten yritysten välisiin kauppoihin muuta kuin huoltovarmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Ranskassa hallitus toimii yritysjärjestelyissä tavalla, joka on EU:ssa aika harvinaista”, sanoo alivaltiosihteeri Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Peltosen mukaan ministeriö keskusteli Microsoftin kanssa työpaikkansa menettäville annettavasta taloudellisesta tuesta yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

Merkittävä ero tapauksissa on sekin, että Ranskan valtio omisti 3,6 prosenttia Alcatel-Lucentin osakkeista.

Suomessa valtio ei ole osakkaana Nokiassa. Senkään takia valtiolla ei ollut mahdollisuutta vaikuttaa kaupan ehtoihin.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ilmoitti syyskuussa 2013 ostavansa Nokian puhelinliiketoiminnan. Samassa yhteydessä yhtiö ilmoitti sijoittavansa 250 miljoonaa dollaria Suomeen perustettavaan palvelinkeskukseen.

Yhtiö lupasi Nokiasta sen palvelukseen siirtyville työntekijöille vuodeksi saman palkan ja etuudet kuin heillä oli Nokian palveluksessa. Lisäksi työntekijät saivat vuodeksi saman taloudellisen tuen kuin Nokiassa siinä tapauksessa, että heidän työtehtävänsä lakkautetaan.

Heinäkuussa 2015 Microsoft ilmoitti Salossa sijainneen tuotekehitysyksikön lakkauttamisessa ja työpaikkojen vähennyksistä eri puolilla Suomea. Yhteensä yhtiö karsi Suomesta 2 300 työpaikkaa. Microsoft varasi 23 miljoonaa euroa auttaakseen työpaikkansa menettäviä.

Microsoftin yhteiskuntasuhdejohtajan Max Mickelssonin mukaan yhtiöllä ei ole ollut missään muualla maailmassa yhtä laajaa hanketta työpaikkansa menettäneiden tukemiseksi.

Microsoftin Polku-tukiohjelmassa on mukana 95 prosenttia kaikista työpaikkansa menettäneistä. Microsoft on järjestänyt seitsemän rekrytointitapahtumaa, joihin on osallistunut yhteensä 360 eri yritystä.

Yhtiö myös kannustaa ja neuvoo työpaikkansa menettäneitä yrittäjyyteen. Microsoft tarjoaa enimmillään 60 000 euroa henkeä kohden yrityksen perustamista varten. Uutta perustettavaa yhtiötä kohden rahoitus on enintään 240 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat