Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olvin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hortling on kuollut

Hortlingin isoisän isä perusti Olvin 138 vuotta sitten.

Talous
 
Tapio Tikka
Heikki Hortling tammikuussa 2007.
Heikki Hortling tammikuussa 2007. Kuva: Tapio Tikka

Juomayritys Olvin hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja ja suurin yksittäinen omistaja Heikki Hortling on kuollut 65 vuoden iässä.

Hän kuoli äkillisesti sunnuntaina 10. huhtikuuta kotonaan Iisalmessa, kertoi Olvi tiedotteessaan sunnuntai-iltana.

Teollisuusneuvos Hortling toimi Olvin hallituksen puheenjohtajana vuodesta 1998 lähtien. Vuosina 1987–1997 hän toimi Olvin hallituksen varapuheenjohtajana. Hortling on työskennellyt myös yhtiön materiaali- ja hankintajohtajana.

Hän oli Olvin toiseksi suurin omistaja 19,82 prosentin ääniosuudella. Suurin omistaja on Olvi-säätiö yli 52 prosentin osuudella. Hortlingien suku on omistanut Olvia yhtiön perustamisesta saakka. Hänen isoisänsä isä William Gideon Åberg ja hänen vaimonsa Onni perustivat Olvin 138 vuotta sitten 1878.

Perustelu panimon perustamiseen oli juoppouden poistaminen. Väkeviin viinoihin mieltyneelle kansalle haluttiin tarjota mietoja juomia. Tuolloin Suomessa oli 72 panimoa. Niistä ainoa itsenäinen suomalainen panimo on Olvi.

Olvin varsinainen yhtiökokous on tämän viikon torstaina, jolloin se valitsee yhtiön hallituksen jäsenet. Tämän jälkeen hallitus kokoontuu järjestäytymiskokoukseen heti yhtiökokouksen jälkeen ja valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Olvin hallituksen varapuheenjohtaja on oikeustieteen kandidaatti ja kauppatieteiden kandidaatti Esa Lager.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat