Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruusu on merkittävin Reilun kaupan tuote Suomessa

Reilun kaupan tuotteita myytiin Suomessa viime vuonna hiukan päälle 173 miljoonalla eurolla. Kasvua edelliseen vuoteen oli 6,9 prosenttia.

Talous
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Suomessa myydyistä ruusuista joka kolmas on Reilun kaupan ruusu
Suomessa myydyistä ruusuista joka kolmas on Reilun kaupan ruusu Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Reilun kaupan tuotteita myytiin Suomessa viime vuonna hiukan päälle 173 miljoonalla eurolla. Kasvua edelliseen vuoteen oli 6,9 prosenttia.

Reilu kauppa -yhdistys ilmoitti maanantaina, että Suomessa myydyistä ruusuista joka kolmas on Reilun kaupan ruusu. Millään muulla Reilun kaupan tuotteella ei ole ollut Suomessa näin suurta markkinaosuutta.

Suomalainen merkkijärjestö Reilu kauppa on perustettu vuonna 1998. Reilu kauppa -merkkiä voi käyttää, jos tuote täyttää kansainvälisen Fairtrade Internationalin kriteerit muun muassa viljelijöille ja suurtilojen työntekijöille maksettavista korvauksista, työntekijöiden oikeuksista, työoloista ja ympäristöstä. Reilu kauppa tähtää kestävään kehitykseen ja köyhyyden vähentämiseen.

”Reilun kaupan tuotteiden myynnin kasvu on erityisen merkittävä, kun huomioi, että päivittäistavarakaupan myynnin arvo laski 0,7 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna”, sanoo Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen yhdistyksen tiedotteessa.

”Kasvua selittää sekä kuluttajien jatkuvasti kasvava kiinnostus Reilun kaupan edustamiin arvoihin että yritysten halu sitoutua entistä eettisempiin hankintoihin”, Sivonen sanoo.

Kaikesta Suomessa viime vuonna myydystä kahvista 1,3 prosenttia oli Reilun kaupan kahvia ja kaikista banaaneista 6,4 prosenttia oli Reilun kaupan banaaneja.

Suurimpina tuotteina jatkavat edelleen kahvi ja leikkokukat. Reilun kaupan kahvin myynti kasvoi 7,7 prosenttia ja kukkien 6,2 prosenttia.

Reilun kaupan banaanien kasvu oli 12,9 prosenttia ja viinin 41,2 prosenttia.

Reiluun kauppaan kuuluu 1,65 miljoonaa pienviljelijää ja suurtilojen työntekijää 74 maassa. Reilun kaupan tuotteita myydään 125 maassa. Markettien hyllyihin Reilun kaupan kahvi ja tee pääsivät vuonna 1999, banaanit vuonna 2001, ruusut vuonna 2006.

Suomessa on myynnissä noin 1 700 Reilun kaupan tuotetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat