Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailuvirasto antoi luvan: Kesko saa ostaa Siwat ja Valintatalot, mutta joutuu myymään nämä 60 kauppaa

Siwoja ja Valintataloja on yhteensä yli 600. Yrityskaupan ehto on, että Keskon on yritettävä myydä 60 Suomen Lähikaupan myymälää kilpailijoille. HS:n taulokossa on lueteltuna kaikki myymälät, jotka Kesko on sitoutunut myymään.

Talous
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Keskon pääjohtaja Mikko Helander tiedotustilaisuudessa viime marraskuussa.
Keskon pääjohtaja Mikko Helander tiedotustilaisuudessa viime marraskuussa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kesko on saanut Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) luvan Siwojen ja Valintatalojen ostoon, KKV kertoi maanantaina.

Kesko ilmoitti marraskuussa, että se aikoo ostaa Siwoja ja Valintataloja pyörittävän Suomen Lähikaupan noin 60 miljoonalla eurolla pääomasijoittaja Tritonilta.

KKV asetti maanantaina yrityskaupan ehdoksi, että Keskon on yritettävä myydä 60 Suomen Lähikaupan myymälää kilpailijoille. Siwoja ja Valintataloja on yhteensä yli 600.

Tarkoituksena on pyrkiä estämään kaupan keskittymistä liikaa tietyillä alueilla. KKV toteaa, että ostajia 60:lle myymälälle voi olla vaikea löytää. Vaikka niitä ei löytyisi, Keskon lupaa ostaa Suomen Lähikauppa ei peruuteta.

Keskon on ensin itse yritettävä myydä 60 KKV:n listaamaa myymälää. Jos se ei onnistu, myyntiä jatkaa osapuolista riippumaton uskottu mies.

Yrityskaupan myötä Suomen päivittäistavarakauppa keskittyy entisestään, KKV myöntää. K-ryhmän ja Suomen Lähikaupan yhteenlaskettu markkinaousuus on nyt 39,1 prosenttia. S-ryhmän markkinaosuus on 45,9 prosenttia.

KKV perusteli lupaa kaupalle kuitenkin sillä, että Suomen Lähikaupan taloudellinen tilanne on pitkään ollut vaikea. Sen osuus päivittäistavarakaupasta on supistunut vuodesta 2007 lähes puoleen. Se on myös tehnyt vuosia tappiota.

”Lähikaupan taloustilanteesta KKV:lle annettujen tietojen perusteella yhtiö olisi joka tapauksessa poistunut lähitulevaisuudessa markkinoilta”, KKV totesi tiedotteessaan.

Keskolle lähikauppaverkoston kasvattaminen ja uudistaminen on yksi painopistealueista. HS:n haastattelussa huhtikuun alussa Keskon pääjohtaja Mikko Helander arvioi, että ruokakaupan painopiste siirtyy tulevaisuudessa laitamien jättimarketeista kaupunkien keskustoihin, pienempiin kauppoihin.

”Yrityskauppa mahdollistaa suomalaisen lähikaupan kehittämisen”, Kesko arvioi maanantaina julkaistussa tiedotteessaan.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kaupan muiden ehtojen täyttymistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat