Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IMF varoittaa rahoitus­markkinoiden uudesta kriisistä

Kansainvälinen valuuttarahasto ennustaa, että maailmantalous kasvaa tänä vuonna 3,2 prosenttia. Uusi ennuste on 0,2 prosenttiyksikköä huonompi kuin tammikuussa tehty.

Talous
 

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ennustaa maailmantalouden kasvuvauhdin hidastuvan ja varoittaa rahoitusmarkkinoiden uudesta kriisistä.

IMF:n tiistaina julkaiseman suhdanne-ennusteen mukaan maailmantalous kasvaa tänä vuonna 3,2 prosenttia. Se on 0,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin tammikuun ennusteessa. IMF heikensi ennustettaan sekä kehittyneiden että kehittyvien kansantalouksien talouskasvusta.

Kehittyneissä kansantalouksissa IMF arvioi bruttokansantuotteen kasvavan keskimäärin 1,9 prosenttia ja kehittyvissä talouksissa keskimäärin 4,1 prosenttia tänä vuonna.

”Hitaan taloukasvun jatkuminen sitkeänä jättää arpia tuottavuuskehitykseen ja vähentää potentiaalista tuotantoa ja sitä kautta kysyntää ja investointeja”, sanoo IMF:n pääekonomisti Maurice Obstfeld tiedotteessa.

Suhdannekatsauksessaan IMF varoittaa myös pitkän hitaan talouskasvun ajanjaksosta, jos ongelmiin ei puututa nopeasti.

Alkuvuonna arvopapereiden arvot ovat halvenneet, koska sijoittajia huolestuttaa etenkin talouskasvun hidastuminen, raaka-aineiden halpeneminnen, yleinen epävakaus ja Kiinan talous.

IMF luettelee maailmantalouden uhkatekijöiksi myös poliittiset riskit ja Britannian mahdollisen eroamisen Euroopan unionista, jolla voisi olla vakavia seurauksia kaupankäyntiin.

Pääekonomisti Obsfeld pitää varteenotettavana vaihtoehtona, että britit äänestäisivät kansanäänestyksessä EU:sta eroamisen puolesta.

Raaka-aineiden halpenemiseen yhtenä syynä on Kiinan teollisuustuotannon kasvun hidastuminen. Kiinan teollisuus on maailman suurin raaka-aineiden ja niistä jalostettujen hyödykkeiden käyttäjä.

IMF suosittaa valtioille kysynnän lisäämistä valtioissa, joilla on siihen varaa sekä talouden rakenteellisia uudistuksia esimerkiksi työmarkkinoita uudistamalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat