Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin lentokenttien myymälät muuttuvat

Paljon matkustaville tarjotaan erikoisetuja ja paikallisuuden sekä elämyksellisyyden merkitys korostuu, tax free -myynnin konkarit ennustavat.

Talous
 
Jukka Gröndahl / HS
Euroopan lentoasemamyymäläyhdistyksen ETRC:n pääjohtaja Sarah Branquinho (vas) ja Word Dutu Free Group -myymäläketjun Euroopan aluejohtaja Eugenio Andrades osallistuivat lentoasemien ja niidenmyymälöiden seminaariin Helsingissä tiistaina.
Euroopan lentoasemamyymäläyhdistyksen ETRC:n pääjohtaja Sarah Branquinho (vas) ja Word Dutu Free Group -myymäläketjun Euroopan aluejohtaja Eugenio Andrades osallistuivat lentoasemien ja niidenmyymälöiden seminaariin Helsingissä tiistaina. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Lentoasemamyymälöiden markkinajohtaja Dufryn aluejohtaja Eugenio Andrades ennustaa, että lentoasemien myymälöistä tulee lähivuosina entistä eksklusiivisempia ja toisaalta paikallisempia.

Jatkuvasti lentäville tarjotaan ennakkotietoa kännykkään siitä, mistä heidän uskotaan pitävän, esimerkiksi heille varattuja erikoisviskejä tai erityismallistoja bränditavaroista kuten esimerkiksi käsilaukuista, joita saa vain tietyiltä lentokentiltä.

Tiettyjä uusia hajuvesimerkkejä lanseerataan pian niin, että niitä saa alkuun vain lentokentiltä, Andrades kertoo esimerkkinä luksusbrändien ja myymälöiden viime aikojen uusista sopimuksista.

Toinen lentoasemien myymälöiden ikuinen vaatimus on se, että hinnan pitää olla houkutteleva.

”Matkustajat pitävät myös paikallisuudesta”, Andrades listaa kolmanneksi.

Hänen mukaansa paikallisten tuotteiden ja kohdemaan turistituotteiden kysyntä näyttää olevan kasvussa ja matkustajien kiinnostuksen kohteena.

Euroopan lentoasemamyymälöiden järjestö ETRC:n pääjohtaja ja Dufryn ulkoisten asiain johtaja Sarah Branquinho kuuntelee Andreasin puhetta ja nyökkää hyväksyvästi listalle.

Hän puhuu muotitavaroiden myynnin olevan myös laajemassa muutoksessa niin keskustan tärkeimmillä kauppakaduilla kuin lentoasemien myymälöissäkin.

Erityisesti nuoret hakevat myymälöistä entistä enemmän kokemuksellisuutta, Branquinho sanoo.

”Tuotteista halutaan tietää tarkkaan, missä ja miten ne on tehty, onko tekijä monikansallinen yhtiö vai historian omaava perheyhtiö.”

Eurooppalaisten lentoasemien ja niiden myymälöiden maanantai-iltana alkanut kongressi päättyy Helsingissä keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat