Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaaran entisen kaivoksen tuotanto parantunut – tulos edelleen vahvasti tappiollinen

Talous
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Yhtiön mukaan nikkeliä tuotettiin kaivoksella tammi-maaliskuussa 1542 tonnia ja sinkkiä 3497 tonnia.
Yhtiön mukaan nikkeliä tuotettiin kaivoksella tammi-maaliskuussa 1542 tonnia ja sinkkiä 3497 tonnia. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Talvivaaran entisen kaivoksen omistama valtionyhtiö Terrafamen mukaan tuotanto on ylittänyt asetetut tavoitteet.

Yhtiön mukaan nikkeliä tuotettiin kaivoksella tammi-maaliskuussa 1 542 tonnia ja sinkkiä 3 497 tonnia. Tuotetut määrät ylittivät Terrafamen tammi-maaliskuulle budjetoidut määrät nikkelin osalta 312 tonnilla ja sinkin osalta 852 tonnilla.

Vuonna 2015 Nikkelin tuotantomäärä oli 578 tonnia ja sinkin 1 812 tonnia vuonna.

”Tuotanto on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja bioliuotusprosessi on toiminut jopa odotuksia paremmin”, sanoi Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia lehdistötilaisuudessa.

Terrafamen liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 14,2 miljoonaa euroa. Liiketoiminta ei kuitenkaan ollut kannattavaa. Käyttökate oli alkuvuonna –52,8 miljoonaa euroa. Käyttökate tarkoittaa yrityksen liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä.

Terrafamen nykyinen rahoitus riittää alkukesään saakka. Jos valtio päättää toimintaa jatkaa, Terrafame tarvitsee uutta rahoitusta valtioilta noin 200 miljoonaa euroa. Rahoituksesta päättää eduskunta.

Yhtiö on aikaisemmin ilmoittanut, että kaivoksen lakkauttaminen maksaisi valtiolle ainakin 300 miljoonaa euroa.

Terrafame Groupin toimitusjohtajan Matti Hietasen mukaan rahoitusneuvotteluja käydään useiden mahdollisten rahoittajien kanssa. Hietasen mukaan neuvotteluissa on mukana kansainvälisiä, pohjoismaisia ja kotimaisia sijoittajia ja alan yhtiöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat