Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK: Suurin osa työpaikoista tarjoaa kesätyötä

Teollisuudessa on eniten sellaisia työpaikkoja, jotka tarjoavat viime vuotta enemmän työpaikkoja.

Talous
 

Noin kaksi kolmasosaa SAK:n liittojen jäsenten työpaikoista palkkaa kesätyöntekijöitä tänä vuonna.

SAK:n luottamusmiehille tekemän kyselyn mukaan tänä vuonna 64 prosenttia työpaikoista palkkaa kesätyöntekijöitä. Viime vuonna osuus oli 68 prosenttia.

Teollisuudessa on eniten työpaikkoja, jotka tarjoavat viime vuotta enemmän työpaikkoja. Näiden osuus on 14 prosenttia, kun vähemmän tarjoajien osuus 11 prosenttia.

Julkisella alalla 69 prosenttia työpaikoista tarjoaa kesätyötä. Kuljetusalalla kesätyötä tarjoavien työpaikkojen osuus on 58 prosenttia.

Kuljetusalalla 24 prosenttia työnantajista palkkaa vähemmän työntekijöitä kuin viime vuonna, julkisella alalla vähennyslinjalla on seitsemän prosenttia.

Sen mukaan 18 prosenttia työpaikoista ottaa kesätyöläisiä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman kautta. Ohjelma on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille.

Parin viikon mittaisia kesäharjoittelujaksoja on tarjolla varsinkin yksityisten palvelualojen työpaikoilla, joista ohjelmaa hyödyntää 22 prosenttia.

Kysely tehtiin osana SAK:n maaliskuun luottamusmiespaneelia.

Luottamushenkilöpaneeliin vastasi maaliskuussa 1 053 luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua. Paneelin kautta on kartoitettu kesätyöpaikkoja vuodesta 2013 lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat