Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elisa paransi kannattavuuttaan alkuvuonna

Talous
 

Suomen suurin teleoperaattori Elisa onnistui parantamaan kannattavuuttaan tammi–maalikuussa.

Yhtiön liikevaihto oli alkuvuonna 390 miljoonaa euroa ja liikevoitto 84 miljoonaa euroa. Liikevoiton osuus liikevaihdosta oli 22 prosenttia. Viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla liikevoittoprosentti oli 20 prosenttia.

Kannattavuutta paransi etenkin hyvin kehittynyt kuluttajaliiketoiminta.

”Elisan liikevaihto ja tulos kasvoivat jälleen kilpailukyvyn vahvistumisen myötä, vaikka yleistaloudellinen tilanne jatkui haastavana. Tulosta paransi erityisesti mobiilin palveluliikevaihdon kasvu viime vuoteen verrattuna sekä Elisan operatiivisen toiminnan tuottavuuden parantuminen”, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila osavuosikatsauksessa.

Langattomien palveluiden liikevaihto kasvoi alkuvuonna yhdeksän prosenttia 186 miljoonaan euroon. Elisan mukaan älypuhelimien markkinat ovat kasvaneet edelleen ja datapalveluiden käyttö on lisääntynyt. Yhtiön myymistä puhelimista 94 prosenttia oli älypuhelimia.

Kasvua on vauhdittanut etenkin neljännen sukupolven matkapuhelintekniikka.

”Elisan mobiiliverkossa käytetäänkin suurin määrä dataa Suomessa, älypuhelinkäyttö on keskimäärin 7 gigatavua kuukaudessa. Panostamme asiakkaiden parempaan käyttökokemukseen ja pilotoimme ensimmäisenä Suomessa 450 Mbit/s maksiminopeuden kaupallisessa verkossamme”, Mattila sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat