Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoft haastoi USA:n hallituksen oikeuteen tietoturva­kiistan vuoksi

Ohjelmistoyhtiö haluaa kertoa asiakkailleen, kun hallitus kajoaa näiden tietoihin.

Talous
 
Reuters

Yhdysvaltalainen ohjelmistoyhtiö Microsoft on haastanut Yhdysvaltojen hallituksen oikeuteen tietoturvakiistan vuoksi. Microsoft haluaa itselleen oikeuden saada kertoa asiakkailleen, kun liittovaltio tutkii asiakkaiden tietoaineistoja, esimerkiksi sähköposteja.

Microsoftin mukaan hallitus rikkoo perustuslakia, kun se estää Microsoftia tiedottamasta tuhansille asiakkailleen, että hallitus pyytää nähtäväkseen näiden sähköposteja tai muita dokumentteja.

Microsoft katsoo hallituksen toiminnan rikkovan lainsäädäntöä, jonka mukaan ihmisillä ja yrityksillä on oikeus saada tietää, jos hallitus etsii tai ottaa haltuunsa niiden omaisuutta. Kanteen mukaan hallituksen käytäntö rikkoo myös sananvapautta.

Microsoftin haaste liittyy ennen kaikkea pilvipalveluihin, joissa asiakas tallettaa tietoja oman koneensa ulkopuolella sijaitseville palvelimille. Ohjelmistoyhtiön mukaan pilvipalvelut ovat avanneet hallitukselle uuden väylän päästä käsiksi sähköiseen tietoaineistoon.

Electronic Communications Privacy Act (ECPA) -lain nojalla hallitus keskittää tutkimuksiaan yhä enemmän niihin tahoihin, jotka tallentavat tietoja pilveen, Microsoft katsoo. Yhtiön mielestä ihmiset eivät kuitenkaan luovu oikeuksistaan, kun he siirtävät henkilökohtaista informaatiota pilveen.

Puolentoista vuoden aikana Microsoft on saanut 5 624 määräystä ECPA-lain nojalla. Niistä 2 576:ssa kiellettiin Microsoftia paljastamasta, että hallitus tutkii henkilön tietoaineistoja. ECPA-lain nojalla tehdyt tietopyynnöt ovat koskeneet enimmäkseen yksityishenkilöitä eivät yrityksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat