Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkkismiljonäärit sijoittavat 10 miljoonaa euroa ruokakuriiri­yritys Woltiin

Yritys saa hallitukseensa Booking.comissa ja Uberissa toimineen Kees Koolenin

Talous
 
Juhani Niiranen / HS
Toimitusjohtaja Miki Kuusen mukaan seuraavaksi Wolt aikoo laajentua Ruotsissa Malmöön, Göteborgiin ja Uppsalaan muutamien kuukausien kuluttua.
Toimitusjohtaja Miki Kuusen mukaan seuraavaksi Wolt aikoo laajentua Ruotsissa Malmöön, Göteborgiin ja Uppsalaan muutamien kuukausien kuluttua. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Ruuan tilaus- ja kuljetusyritys Wolt saa kymmenen miljoonaa euroa lisää rahaa sijoittajilta.

Suomessa viime kesänä aloittanut yhtiö laajensi Tukholmaan perjantaina. Se on tehnyt kaupungissa sopimuksen 30 ravintolan kanssa.

Woltin kännykkäsovelluksen kautta voi tilata ruukaa kotiin Helsingissä, Turussa, Tampereella ja perjantaista lähtien siis myös Tukholmassa.

Yleensä se toimii ydinkeskustan alueella. Tilauksen voi tehdä myös niin, että käy itse hakemassa ruuan tai syö tilatun annoksen ravintolassa. Suomessa Woltin listalla on noin 500 ravintolaa ja 300 kuljettajaa.

Yhtiö on saanut aikaisemmin yksityisiltä riskisijoittajilta yli kaksi miljoonaa euroa eli nyt sen saama rahoitus nousee 12,5 miljoonaan euroon.

Woltiin sijoittavat muun muassa EQT Ventures, videopuhelupalvelu Skypen perustaja Niklas Zennström, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Rahoituskierroksen muut osallistujat ovat jo aiemmin Woltiin sijoittaneet Poju Zabludowicz sekä pohjoismaiset rahastot Inventure ja Lifeline Ventures.

Uusia sijoittajia ovat EQT ja Zennström. Kuusen mukaan ehdottomasti suurimman osuuden sijoitti EQT. Hän ei kerro osuuksia, mutta EQT kohdalla kyse on useista miljoonista euroista, kun muiden osuudet ovat huomattavasti pienempiä.

Sijoittavat saavat osuuden yhtiöstä, mutta edelleen yhtiön suomalaisetm perustajat omistajat edelleen yhtiöstä enemmistön.

EQT Ventures on uusi eurooppalainen puolen miljardin euron sijoitusrahasto, jonka perustajiin kuuluu hotelivarausyhtiö Booking.comin toimitusjohtajana toiminut Kees Koolen.

Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi on erityisen innoissaan siitä, että Koolen tulee Woltin hallitukseen.

Koolen oli muun muassa taksiyritys Uberin kansainvälisen laajentumisen neuvonantaja sekä hallituksen jäsen siitä saakka, kun yritys oli pienempi kuin Wolt nyt, Wolt kertoo perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

”Hän on tietää Woltin kaltaisesta toiminnasta varmaan enemmän kuin kukaan Euroopassa”, Kuusi sanoo.

Kuusi sanoo, että Woltin kaltainen bisnes tarvitsee onnistuakseen laajan asiakaspohjan.

”Suomi on tähän liian pieni markkina-alue.” Kuusi ei kerro yhtiön liikevaihtoa, mutta sanoo, että vasta tämän vuoden puolella liikevaihtoa on alkanut kertyä. Yhtiön on tappiollinen.

Kuusen mukaan seuraavaksi yhtiö aikoo laajentua Ruotsissa Malmöön, Göteborgiin ja Upsalaan muutamien kuukausien kuluttua.

”Meillä on tarkoitus laajentua Pohjoismaihin ja Baltiaan,” hän sanoo. Kuusi uskoo, että nyt saatu rahoitus riittää näiden alueiden valtaamiseen.

”Me emme itse asiassa tarvinneet rahoitusta, mutta viime syksyn aikana kävi ilmi, että lisärahoitusta olisi tarjolla ja mietimme asiassa uudelleen”, Kuusi sanoo.

Hän sanoo, että uuteen rahoituskierrokseen lähdettiin, koska se mahdollistaa huomattavasti nopeamman laajentumisen. ”Tällä alalla digitaalisuus on vasta tullut kuvaan ja kilpailu on kasvussa. Me olemme tällainen pieni sisukas suomalainen kilpailija.”

Wolt ilmoittaa, että sillä on Suomessa yli 100 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat