Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verottajat lisäävät kansainvälistä tietojenvaihtoa – Suomi ei saanut haltuunsa Panama-papereita

Seura-lehden mukaan verohallinto yrittää saada aineistoa Yleisradiolta.

Talous
 
Miten veronkierto toimii?
Miten veronkierto toimii?
Tällä viikolla on puhuttu paljon Panaman papereista ja veroparatiiseista. Me selitämme mistä oikeastaan on kyse.

Verohallinto ei saanut keskiviikkona Pariisissa järjestetyssä JITSIC-verkoston kokouksessa haltuunsa niin sanottuja Panaman papereita.

Panaman paperit tarkoittavat julkisuuteen vuodettuja asiakirjoja, jotka sisältävät tietoja yritysten veroparatiiseihin sijoittamista varoista. JITSIC on OECD:n alainen tietojen vaihtoon keskittyvä kansainvälinen yhteistyöelin.

Verohallinnon tiedotteen mukaan kokouksessa sovittiin kansainvälisen yhteistyön tehostamisesta. Yhteistyön tarkoituksena on saada Panaman paperit verohallintojen käyttöön.

Kaikki Pariisin kokoukseen osallistuneet maat ovat verohallinnon mukaan halukkaita jatkamaan yhteistyötä tietojen saamiseksi. Panaman papereihin liittyviä JITSIC-verkoston kokouksia aiotaan järjestää lisää.

Seura-lehti kertoi torstaina, että verohallinto yrittää saada Panama-papereita myös Yleisradiolta. Lehden haltuunsa saamassa verohallinnon muistiossa todetaan jopa, että verohallinto voi kohdistaa verotarkastuksen tai vertailutietotarkastuksen yrityksiin, jolla on asiaan liittyvää tietoa hallussaan. Ainoa suomalaisyritys, joka on kertonut pitävänsä hallussaan Panaman papereita, on Yleisradio.

Verohallinnon viime viikolle päivätyn muistion mukaan muidenkaan maiden verohallinnoilla ei olisi hallussaan tietovuotoaineistoa. Myöhemmin verohallinto on kertonut, että Australia olisi saanut haltuunsa pienen määrän tietoja.

Saksalainen sanomalehti Süddeutsche Zeitung sai noin vuosi sitten haltuunsa 11,5 miljoonaa asiakirjaa panamalaisesta asianajotoimistosta Mossack Fonsecasta. Asiakirjoja tutkineiden toimittajien mukaan aineisto todistaa, että useat valtioiden päämiehet, yritykset, urheilijat, julkisuuden henkilöt ja rikolliset ovat hyödyntäneet veroparatiisien suojaa.

Markku Ulander
Verohallinto ei ole saanut haltuunsa Panaman papereita.
Verohallinto ei ole saanut haltuunsa Panaman papereita.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat