Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijoittajilta 10 miljoonaa euroa Wolt-startupille

Yritys saa hallitukseensa Booking.comissa ja Uberissa toimineen Kees Koolenin

Talous
 
Juhani Niiranen / HS
Toimitusjohtaja Miki Kuusen mukaan seuraavaksi Wolt aikoo laajentua Ruotsissa Malmöön, Göteborgiin ja Uppsalaan muutamien kuukausien kuluttua.
Toimitusjohtaja Miki Kuusen mukaan seuraavaksi Wolt aikoo laajentua Ruotsissa Malmöön, Göteborgiin ja Uppsalaan muutamien kuukausien kuluttua. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Ruuan tilaus- ja kuljetusyritys Wolt saa kymmenen miljoonaa euroa lisää rahaa sijoittajilta.

Suomessa viime kesänä aloittanut yhtiö laajensi Tukholmaan perjantaina. Se on tehnyt kaupungissa sopimuksen 30 ravintolan kanssa.

Woltin kännykkäsovelluksen kautta voi tilata ruokaa kotiin Helsingissä, Turussa, Tampereella ja perjantaista lähtien siis myös Tukholmassa. Yleensä sovellus toimii ydinkeskustan alueella. Tilauksen voi tehdä myös niin, että käy itse hakemassa ruuan tai syö tilatun annoksen ravintolassa. Suomessa Woltin listalla on noin 500 ravintolaa ja 300 kuljettajaa.

Yhtiö on saanut aikaisemmin yksityisiltä riskisijoittajilta yli kaksi miljoonaa euroa eli nyt sen saama rahoitus nousee 12,5 miljoonaan euroon.

Woltiin sijoittavat muun muassa EQT Ventures, videopuhelupalvelu Skypen perustaja Niklas Zennström, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa. Rahoituskierroksen muut osallistujat ovat jo aiemmin Woltiin sijoittaneet Poju Zabludowicz sekä pohjoismaiset rahastot Inventure ja Lifeline Ventures.

Toimitusjohtaja Miki Kuusen mukaan seuraavaksi yhtiö aikoo laajentua Ruotsissa Malmöön, Göteborgiin ja Uppsalaan muutamien kuukausien kuluttua.

”Meillä on tarkoitus laajentua Pohjoismaihin ja Baltiaan”, hän sanoo. Kuusi uskoo, että nyt saatu rahoitus riittää näiden alueiden valtaamiseen.

Kuusi sanoo, että Woltin kaltainen bisnes tarvitsee onnistuakseen laajan asiakaspohjan.

”Suomi on tähän liian pieni markkina-alue.” Kuusi ei kerro yhtiön liikevaihtoa, mutta sanoo, että vasta tämän vuoden puolella liikevaihtoa on alkanut kertyä. Yhtiö on tappiollinen.

Wolt ilmoittaa, että sillä on Suomessa yli 100 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

Kuusen mukaan uuteen rahoituskierrokseen lähdettiin, koska se mahdollistaa huomattavasti nopeamman laajentumisen. ”Tällä alalla digitaalisuus on vasta tullut kuvaan ja kilpailu on kasvussa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat