Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordea peruskorjaa it-järjestelmänsä

Nordealla on ollut vuoden alusta palvelukatkoksia keskimäärin kerran kuukaudessa. Asiakkaiden mielestä pankin tiedottaminen on ollut häiriötapauksissa riittämätöntä.

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Nordean logo Hakaniemen konttorin seinässä Helsingissä tammikuussa.
Nordean logo Hakaniemen konttorin seinässä Helsingissä tammikuussa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Nordean verkko- ja mobiilipankkipalvelut ovat erityisesti kuluvan vuoden aikana kärsineet useista häiriöistä. Osassa tapauksista häiriöt ovat koskeneet myös korttimaksamista.

Vuoden alusta palvelukatkoksia on ollut keskimäärin kerran kuukaudessa. Tietoliikenteen häiriöiden syyksi pankki on yleensä maininnut ”tekniset ongelmat”. Nordean asiakkaat ovat arvostelleet pankin tiedottamista, joka on heidän mielestään ollut häiriötapauksissa riittämätöntä.

Sekä teknisiin että tiedottamisen ongelmiin on Nordean varatoimitusjohtajan Jussi Mekkosen mukaan tulossa parannus kevään kuluessa. ”Teemme sunnuntaina 22. toukokuuta suuren uudistuksen tietotekniikassa.”

Uudistuksen takia pankkipalveluihin tulee puoli vuorokautta kestävä käyttökatkos.

Nordean verkko- ja mobiilipalvelujen viimeaikaisiin häiriöihin on Mekkosen mukaan monta syytä, ja ongelmien taustalla on ollut aina eri syy. Ulkopuolisista palvelunestohyökkäyksistä ei ole ollut kysymys.

Mekkonen vertaa Nordean käytössä olevaa tietoliikennejärjestelmää vanhaan taloon.

”Jos ikääntynyttä taloa ei kokonaan peruskorjata, sitä uusitaan yleensä yksi osa kerrallaan. Näin on ollut myös useiden pankkifuusioiden seurauksena syntyneen Nordean tietoliikennejärjestelmien laita. Järjestelmistä osa on ollut perua entisistä pankeista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat