Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verovilppi on rikos

Talous
 

Yritysten verosuunnittelu on hyväksyttyä ja laillista toimintaa, jossa yritys ottaa huomioon eri valtioiden verotuksen.

Osakeyhtiölain mukaan yrityksen tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jos yhtiöjärjestyksessä ei toisin määrätä. Lain mukaan yhtiön johdon on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua.

Verosuunnittelulla yhtiön tulos verojen jälkeen kasvaa. Kannattavalla yrityksellä on varaa maksaa osinkoja, joista maksetaan veroa. Kannattavalla yrityksellä on myös varaa palkata työntekijöitä ja maksaa hyvää palkkaa.

Veronkierto on moitittavaa, mutta ei välttämättä rikollista. Veronkierrosta säädetään verotusmenettelylaissa. Rangaistuksena on yleensä veronkorotus. Lisäksi maksamatta jääneet verot pitää maksaa korkojen kanssa.

Verorikokset tarkoittavat verovilppiä, joissa verottajalle annetaan vääriä tietoja. Veropetoksesta voidaan määrätä rangaistukseksi sakkoa tai vankeutta.

Verosuunnittelua ja verovilppiä on Suomessa rajoitettu lainsäädännöllä 1990-luvulta lähtien.

Vuonna 1998 Suomessa säädettiin laki ulkomaisten väliyhteisöjen osakkaiden verotuksesta. Laissa verotettavaksi tuloksi luetaan verovelvollisen osuus ulkomaisen väliyhteisön tuloon. Yleensä väliyhteisö on yritys tai säätiö.

Terrori-iskut New Yorkiin vuonna 2001 ja rahoitusmarkkinoiden kriisin kärjistyminen vuonna 2008 johtivat siihen, että viranomaisten tietojenvaihtoa pääoman liikkeistä lisättiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat