Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elisa pyörtää päätöksensä tiedonsiirron hidastamisesta ulkomailla

Aiemmin maaliskuussa Elisa päätti laskea datasiirtonopeuden ulkomailla 0,25 megabittiin sekunnissa

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Teleoperaattori Elisa aikoi aiemmin tarjota asiakkailleen nopeaa tiedonsiirtoa ulkomailla vain lisämaksusta. Nyt suunnitelmasta on luovuttu.
Teleoperaattori Elisa aikoi aiemmin tarjota asiakkailleen nopeaa tiedonsiirtoa ulkomailla vain lisämaksusta. Nyt suunnitelmasta on luovuttu. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Teleoperaattori Elisa ei hidastakaan mobiililaitteiden tiedonsiirron nopeuksia ulkomailla, yhtiö kertoo tiedotteessaan maanantaina.

Aiemmin maaliskuussa Elisa päätti laskea datasiirtonopeuden ulkomailla 0,25 megabittiin sekunnissa (Mbit/s). Päätös sai osakseen paljon arvostelua, ja Viestintävirasto alkoi selvittää sen asianmukaisuutta.

Verkkovierailumaksuja (roaming) koskeva muutos olisi tullut voimaan huhtikuun lopussa eli samana päivänä EU:n uusimman hintasääntelyasetuksen kanssa.

Asetus määrää dataliikenteen hinnoille katon, kun liittymää käytetään toisessa EU-maassa. Nopeamman liittymän olisi saanut Elisasta vastaisuudessa vain lisämaksulla.

Käytännössä Elisa olisi muutoksella kiertänyt uutta hintasääntelyä. 0,25 Mbit/s olisi ollut niin hidas, että internetin käyttäminen ei olisi onnistunut.

”Päädyimme muuttamaan roaming-uudistustamme markkinatilanteessa tapahtuneiden muutosten ja Viestintäviraston kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen, kertoo liiketoimintajohtaja Jan Virkki Elisan tiedotteessa.

Virkki kertoo HS:lle, että hinnoittelumuutokseen vaikutti myös julkinen keskustelu aiheesta.

Elisa tarjoaa asiakkailleen päivä- ja viikkosopimuksia tiedonsiirtoon ulkomailla.

EU:n hintakattoasetus määrää, että 30. huhtikuuta alkaen datasiirto toisessa EU-maassa saa maksaa enintään viisi senttiä (ilman arvonlisäveroa) megatavua kohti enemmän kuin kotimaassa. Datasiirron nopeutta ei sääntelyssä määritellä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Elisan ratkaisuun. Se antaa EU-alueella matkustaville datapalvelujen käyttäjille mahdollisuuden valita tarpeisiinsa parhaiten sopivan palvelun”, sanoo johtaja Johanna Juusela Viestintäviraston tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat