Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Joka toinen työikäinen arvelee asuvansa eläkkeellä osan vuodesta ulkomailla

Joka toinen työikäinen arvelee jopa asuvansa eläkepäivinään ainakin osan vuodesta ulkomailla.

Talous
 
Ritva Pajunen / Lehtikuva
Näkymä Levante-uimarannalle Espanjan Benidormissa, joka on myös suomalaisten suosima lomakohde.
Näkymä Levante-uimarannalle Espanjan Benidormissa, joka on myös suomalaisten suosima lomakohde. Kuva: Ritva Pajunen / Lehtikuva

Joka toinen työikäinen arvelee asuvansa eläkepäivinään ainakin osan vuodesta ulkomailla.

Danske Bankin tiistaina julkaiseman kyselyn mukaan suomalaiset työikäiset unelmoivat myös aktiivisista eläkepäivistä.

Kyselyn mukaan jopa 70 prosenttia työikäisistä toivoo viettävänsä eläkepäiviään matkustellen ja 60 prosenttia myös harrastuksiin syventyen.

Naisilla on kyselyn mukaan enemmän suunnitelmia eläkepäivien varalle kuin miehillä: Naiset toivovat voivansa matkustella, tehdä vapaaehtoistyötä ja tukea lapsiaan sekä lapsenlapsiaan taloudellisesti.

Muutto ulkomaille kiinnostaa naisia kuitenkin hieman vähemmän kuin miehiä. Ulkomaille muutosta unelmoi 53 prosenttia miehistä ja 46 prosenttia naisista.

Vain 8 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että lakisääteinen eläke riittäisi omien toiveiden toteuttamiseen. Rahat unelmiin täytyy löytyä omista säästöistä.

56 prosenttia suhtautuu eläkepäivien toimeentuloon kyselyn mukaan luottavaisesti. Noin joka kolmatta eläkeajan toimeentulo huolestuttaa

Lakisääteiseen eläkkeeseen naiset luottavat ylipäänsä vähemmän kuin miehet. Naisista 30 prosenttia ei usko eläkkeen riittävän edes toimeentuloon. Miehistä näin ajattelee vain noin joka viides, 18 prosenttia.

Runsas kolmasosa vastaajista ei osaa arvioida, miten paljon omia säästöjä kertyy eläkepäivien varalle. Arvion esittäneistä 57 prosenttia uskoo saavansa kokoon alle 30 000 euroa.

Danske Bankin ja Kiinteistömaailman YouGov Finlandilla teettämään kyselyyn vastasi maaliskuussa 1 015 työikäistä suomalaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat