Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

S-pankki lähti rajuun mainoskampanjaan

S-pankki julkaisi tiistaina laskurin, jolla voi laskea, miten paljon kilpailijapankin asiakas voisi säästää pankkikuluissa. Laskuri ei kuitenkaan huomioi muiden pankkien keskittämisetuja.

Talous
 
Sami Kero / HS
S-pankin palveluita saa myös kaupoista kuten S-market Vallilasta.
S-pankin palveluita saa myös kaupoista kuten S-market Vallilasta. Kuva: Sami Kero / HS

S-pankki on lähtenyt reippaaseen kilpailuun asiakkaista. Medioissa pyörii mainoskampanja, jolla pankki tavoittelee asuntolaina-asiakkaita. Tiistaina pankki julkaisi sivuillaan laskurin, jolla muiden pankkien asiakkaat voivat laskea, miten paljon S-pankin asiakkuus säästäisi heille erilaisia palvelumaksuja.

Laskurissa on esillä reippaasti kilpailijapankkien logot. Nordeaa klikkaamalla laskuri vertaa Nordean perusasiakkaan kuluja S-pankin kuluihin. OP:ta klikkaamalla vertailussa ovat Helsingin OP:n ja S-pankin hinnat.

S-ryhmään kuuluvan S-pankin kannalta vertailu näyttää hyvin edulliselta, koska S-pankki ei peri peruspankkipalveluista eli nettipankista ja tilistä tai maksukortista kuluja. Myös pankin Visa-kortin luottokorko on edullinen.

Osan laskurin tuloksesta selittääkin se, että laskuri olettaa, että Visa-kortin 1 500 euron luottoraja on koko ajan käytössä. Todellisuudessa moni kortin käyttäjä maksaa laskunsa kerralla, eikä pyöritä arkikulutustaan kalliskorkoisella korttiluotolla.

Laskuri ei myöskään ota huomioon kilpailijoiden keskittämisetuja. Useimmilla muilla pankeilla peruspankkipalvelut saa käytännössä ilmaiseksi, jos on ottanut pankista asuntolainan tai sijoittanut huomattavia summia.

Myös vahinkovakuutusten ja pankkipalvelujen hintojen paketoiminen on Suomessa yleistä. S-ryhmässäkin Lähi-Tapiolan vakuutuksista saa bonusta. Näiden pakettien hintojen vertaileminen on hyvin monimutkaista.

Muut kuin peruspankkipalvelut maksavat myös S-pankissa. Esimerkiksi asuntolainan lyhentämisestä S-pankkikin perii pienen palkkion joka kuukausi samaan tapaan kuin muut pankit.

Kun oikein virittää, S-pankin laskurilla voi päästä hintaerossa jopa pariin tuhanteen euroon vuodessa. Laskuri kyselee nimittäin myös päivittäistavaroiden ostoksista, joista S-ryhmä maksaa asiakkaille bonuksia.

Niillä ei kuitenkaan ole enää mitään tekemistä pankkipalveluiden kanssa. S-ryhmän bonukset voi saada ihan siitä riippumatta, missä pankissa muuten asioi.

”Laskurilla voi verrata, miten paljon peruspankkipalveluja käyttävä asiakas voi säästää palvelumaksuissa. Ja toisaalta, miten paljon asioinnin keskittämisellä S-ryhmään voi saada etuja”, S-pankin toimitusjohtaja Pekka Yli-Hurula sanoo.

Laskurin taustatiedoissa kaikki laskurin oletukset kerrotaan. Laskelmat on tuottanut Suomen Rahatieto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat