Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU syyttää Googlea määräävän markkina-aseman hyväksikäytöstä Androidissa

Google vaatii puhelimien valmistajia esiasentamaan laitteisiin Googlen hakupalvelun ja selaimen.

Talous
 
HS–Reuters
ERIC GAILLARD / Reuters
Google vaatii puhelimien valmistajia esiasentamaan laitteisiin Googlen hakupalvelun ja Google Chrome -selaimen.
Google vaatii puhelimien valmistajia esiasentamaan laitteisiin Googlen hakupalvelun ja Google Chrome -selaimen. Kuva: ERIC GAILLARD / Reuters

Euroopan unionin kilpailuviranomainen ilmoitti keskiviikkona, että ohjelmistoyhtiö Google käyttää hyväkseen määräävää markkina-asemaansa puhelimien ja taulutietokoneiden Android-käyttöjärjestelmässä.

Kilpailuviranomaisen mukaan ongelmana on etenkin se, että Google vaatii puhelimien valmistajia esiasentamaan laitteisiin Googlen hakupalvelun ja Google Chrome -selaimen. Vaatimuksellaan Google rajoittaa kilpailuviranomaisen mielestä kuluttajien valinnanvapautta.

Analyytikko Richard Windsorin mukaan Googlen tulot Androidin sovelluksiin myytävistä mainoksista olivat viime vuonna 11 miljardia dollaria eli 9,9 miljardia euroa. Euroopan komission mukaan 80 prosenttia puhelimista toimii Android-käyttöjärjestelmällä.

EU:n kilpailukomissaarin Margrethe Vestagerin mukaan hyvin toimivien internetmarkkinoiden merkitys on suuri sekä kuluttajille ja yrityksille. Hänen mielestään Googlen toiminta estää kilpailijoiden innovaatiot.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Google on yksi Microsoftin pääkilpailijoista.

”Odotamme yhteistyötä Euroopan komission kanssa osoittaaksemme, että Android on hyväksi kilpailulle ja hyväksi kuluttajille”, Googlen lakiasianjohtaja Kent Walker sanoi. Googlella on 12 viikkoa aikaa vastata kilpailuviranomaisille.

Jos komission lopulta toteaa määräävän markkina-aseman väärinkäytön, se määrätä yhtiölle rangaistukseksi seuraamusmaksun. Maksun suuruus voi olla enimmillään 10 prosenttia yhtiön liikevaihdosta. Googlen liikevaihto oli viime vuonna 74,5 miljardia dollaria eli 67,1 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat