Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Pankille erityistehtävä EKP:n rahapoliittisessa elvytyksessä

”Meillä on Suomen Pankissa kokemusta tällaisista operaatioista”, sanoo Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.

Talous
 
Pekka Elomaa
Erkki Liikanen
Erkki Liikanen Kuva: Pekka Elomaa

Euroopan keskuspankki ilmoittaa aloittavansa vakavaraisten euroalueen yritysten joukkolainojen osto-ohjelman kesäkuun alussa. Eurojärjestelmän edustajana on kuusi kansallista keskuspankki, joista on yksi Suomen Pankki.

”Ostot tehdään siten, että riskit jaetaan koko eurojärjestelmän kesken. Kuusi keskuspankkia toimii eurojärjestelmän edustajina. Meillä on Suomen Pankissa kokemusta tällaisista operaatioista. On myös muistettava, että ostamme vain yritysten sijoituskelpoisia joukkolainoja, jotka myös täyttävät vakuusvaatimukset”, sanoo Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.

Eurojärjestelmä muodostuu Euroopan keskuspankista ja eurovaltioiden kansallisista keskuspankeista. Vakavaraisten yritysten joukkolainoja ostamalla eurojärjestelmä pyrkii tehostamaan elvyttävän rahapolitiikkansa välittymistä reaalitalouteen.

Suomen Pankin lisäksi yritysten joukkolainoja ostavat Belgian keskuspankki, Saksan keskuspankki, Espanjan keskuspankki, Ranskan keskuspankki ja Italian keskuspankki.

Ostettavien joukkolainojen erääntymiseen on oltava vähintää kuusi kuukautta ja enintään 30 vuotta. Liikeeseen laskijan kotipaikka täytyy olla eurovaltiossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat