Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BBC: Johtajien mielestä johtajien liian isot ansiot vahingoittavat yrityksiä

Yritysten arvo pysynyt ennallaan, mutta johtajien palkkiot yli kolminkertaistuneet parissakymmenessä vuodessa.

Talous
 
Suzanne Plunkett / Reuters
Lontoon pörssi
Lontoon pörssi Kuva: Suzanne Plunkett / Reuters

Yritysjohtajien ansioiden liiallinen nousu vahingoittaa Britannian suuryrityksiä, lausuu johtajien palkitsemista miettinyt työryhmä. Lausunto on erityisen mielenkiitoinen siksi, että työryhmässä on mukana näkyvimpiä brittiläisiä yritysjohtajia. Asiasta uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Ryhmän raportti huomauttaa, että osakkeiden hinnat Lontoon pörssissä ovat suurin piirtein samalla tasolla kuin vuonna 1998, mutta johtajien ansiot ovat kasvaneet tuosta ajasta yli kolminkertaisiksi. Se että kansalaiset laajasti epäilevät, ansaitsevatko johtajat suuret palkkionsa, on vahingollista suuryrityksille, raportti toteaa.

Raportin mukaan pitkänajan bonusjärjestelyjä olisi uudistettava ja läpinäkyvyyttä lisättävä.

Ryhmän puheenjohtajana on toiminut finanssipalveluja tarjoavan Legal & Generalin toimitusjohtaja Nigel Wilson. Hän sanoi, ettei brittiläisten pörssiyhtiöiden johtajien nykyinen palkitsemisjärjestelmä vastaa tarkoitustaan ja että se ei ota tasapainoisesti huomioon johtajien, osakkeenomistajien ja yhtiön etuja.

Jotta luottamus järjestelmään voitaisiin palauttaa, olisi Wilsonin mielestä osakkeenomistajien, yhtiön ja johtajien edut otettava tasapainoisemmin huomioon, yhtiöiden palkitsemisvaliokuntien olisi toimittava vastuullisemmin ja osakkeenomistajien olisi valvottava yhtiöitä pontevammin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat