Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turun telakka ostaa 35 miljoonan euron nosturin Konecranesilta

Talous
 
Vesa-Matti Väärä / Lehtikuva
Saksalainen telakkayhtiö Meyer Werft ja Suomen valtio ostivat Turun Telakan koralaiselta STX:ltä vuonna 2014.
Saksalainen telakkayhtiö Meyer Werft ja Suomen valtio ostivat Turun Telakan koralaiselta STX:ltä vuonna 2014. Kuva: Vesa-Matti Väärä / Lehtikuva

Nostolaitteita valmistava Konecranes toimittaa Turun telakan uuden 1 2000 tonnin Goliath-nosturin, yhtiöt kertovat tiedotteissaan.

Konecranesin toimitusjohtaja Panu Routila pitää tilausta erittäin tärkeänä suomalaisella teollisuudelle.

”Ensinnäkin on mukava nähdä, että 40 vuotta sitten toimittamamme Goliath-nosturin elinkaari pitenee. On myös hienoa päästä toimittamaan täysin uusi, viimeisintä teknologiaa edustava ja itseasiassa Pohjoismaiden suurin pukkinosturi. Yhdessä nämä kaksi nosturia auttavat Meyer Turun pääsemään suurempiin tuotantolukuihin”, Routila sanoo tiedotteessa.

Konecranes vastaa nosturin suunnittelusta, tarkkuuskomponenteista, sähköasennuksista, automaatiojärjestelmistä ja rakennekomponenteista. Yhtiöiden mukaan uusi nosturi otetaan käyttöön toukokuussa 2018. Sopimukseen sisältyy myös Turun telakan nykyisen 600 tonnin nosturin modernisointi, kunnossapito ja huolto-osat.

Turun telakan toimitusjohtaja Jan Meyer näkee yli 35 miljoonan euron investoinnin hyvänä esimerkkinä järkevästä ja läheisestä suomalaisesta yhteistyöstä.

”Laajan investointiohjelmamme ensimmäinen vaihe toteutuu nosturin myötä. Uusi nosturi mahdollistaa teollisemman tuotantotavan ja lisää telakan tuotantotehoa. Uusi nosturi on myös luonteva jatke Konecranes-yhteistyölle, joka alkoi jo 1970-luvulla nykyisen 600 tonnin nosturin rakentamisella. Rakentamalla osan nosturista itse tasaamme myös omaa työkuormaamme”, Meyer sanoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan uusi 1 200 tonnin nosturi kolminkertaistaa yhdessä vanhan 600 tonnin nosturin kanssa Turun telakan päivittäisen nostokapasiteetin ja mahdollistaa suurempien ja pidemmälle varusteltujen suurlohkojen rakentamisen ja nostamisen.

Saksalainen Meyer osti Turun telakan eteläkorealaiselta monialayhtiöltä STX:ltä vuonna 2014.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat