Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagen varaa päästöhuijauksen hoitoon yli 16 miljardia euroa

Autojätti kertoi tehneensä viime vuonna roimat tappiot.

Talous
 
Hannibal Hanschke / Reuters
Matthias Müller Volkswagenin päämajalla Saksan Wolfsburgissa perjantaina.
Matthias Müller Volkswagenin päämajalla Saksan Wolfsburgissa perjantaina. Kuva: Hannibal Hanschke / Reuters

Saksalainen autonvalmistaja Volkswagen on kasvattanut roimasti summaa, jolla se varautuu päästöhuijauksen aiheuttamiin kustannuksiin, kertovat uutistoimistot.

Nyt Volkswagen varaa päästöhuijauksen kustannuksiin 16,2 miljardia euroa, kun aiempi summa oli 6,7 miljardia euroa, uutistoimisto Bloomberg kertoo.

Volkswagen ilmoittaa tehneensä viime vuonna yli neljä miljardia euroa liiketappiota. Yhtiö leikkasikin osinkoaan murto-osaan aiemmasta. Perjantaina yhtiön osake aluksi heikkeni selvästi Frankfurtin pörssissä, mutta toipui hyvin päivän mittaan.

Yhtiön pääjohtaja Matthias Müller sanoi, että meneillään olevalla kriisillä on valtava vaikutus Volkswagenin rahoitusasemaan. Yhtiö kuitenkin vakuutti tiedotteessaan, että sen taloudellinen asema on hyvä.

Viime vuonna Volkswagenin automyynti supistui pari prosenttia. Yhtiön myyntituotot kasvoivat kuitenkin viisi prosenttia.

Volkswagen arvioi, että se toimittaa tänä vuonna autoja asiakkaille likimain saman verran kuin viime vuonna. Markkina on haastava, mutta kasvua odotetaan Kiinasta. Myyntituottojen yhtiö odottaa pienenevän viitisen prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat