Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fedin uskotaan pitävän koron ennallaan

Talousnäkymiä voidaan reivata parempaan päin.

Talous
 
Kevin Lamarque / Reuters
Fed tekee korkopäätöksensä avomarkkinakomitean kokouksissa. Turvamies tarkasti maaliskuussa Fedin tilat ennen tiedotustilaisuutta.
Fed tekee korkopäätöksensä avomarkkinakomitean kokouksissa. Turvamies tarkasti maaliskuussa Fedin tilat ennen tiedotustilaisuutta. Kuva: Kevin Lamarque / Reuters

Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven (Fed) odotetaan pitävän korkotavoitteensa ennallaan, kun sen avomarkkinakomitea kokoontuu alkavalla viikolla.

Viime aikojen suotuisat talousuutiset voivat kuitenkin saada aikaan sen, että keskuspankki muuttaa omaa kuvaustaan tulevaisuuden talousnäkymistä suotuisten uutisten suuntaan.

Tämä jättää polun avoimeksi tuleville koron nostoille, uutistoimisto Reuters arvioi.

Fed tekee korkopäätöksensä avomarkkinakomitean kokouksissa.

Avomarkkinakomitea kokoontuu tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona ja seuraavan kerran 14.–15. kesäkuuta.

Fed nosti korkotavoitettaan viime joulukuussa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Tämän vuoden alussa markkinat olivat huolissaan globaalin talouskasvun hidastumisesta, vuoden alun kurssilaskuista ja amerikkalaisyritysten tuloksista.

Nyt julkaistut tulokset yhdysvaltalaisissa pörssiyrityksissä ovat olleet pääosin odotuksia parempia, poikkeuksena ovat tosin olleet muutamat teknologiajätit.

Reutersin mukaan Yhdysvaltain kansantalouden ensimmäisen vuosineljänneksen luvut ovat silti vielä heiveröisiä ja konkreettisia merkkejä kasvusta ja inflaatiosta voidaan tarvita ennen kuin Fed uskaltaa jatkaa suunniteltua linjaansa korkotason asteittaisesta nostamisesta.

Yhdysvalloissa uusia työpaikkoja on syntynyt ja kuluttajahinnat ovat nousseet, mutta vähittäiskauppa ja vienti takkuaa.

Reutersin mukaan myös huoli Kiinan talouden kehityksestä voi pitää Fedin pääjohtaja Janet Yellenin varpaillaan niin, että uusia koronnostoja ei nähdä tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Hyviä talousuutisiakin niitäkin tosin riittää. Suurten amerikkalaisten yhtiöiden arvoa hyvin kuvaava S&P 500 indeksi on kivunnut ylös noin 15 prosenttia kahden kuukauden aikana ja Kiinan talous kasvoi 6,7 prosenttia tammi–maaliskuussa, Reuters listaa.

Reutersin kyselyssä markkinaosapuolet ovat ennustaneet kahta koronnostoa tälle vuodelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat