Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fedin uskotaan pitävän koron ennallaan

Talousnäkymiä voidaan reivata parempaan päin.

Talous
 
LUCAS JACKSON / Reuters
Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) pääjohtaja Janet Yellen maaliskuussa 2016.
Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) pääjohtaja Janet Yellen maaliskuussa 2016. Kuva: LUCAS JACKSON / Reuters

Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven (Fed) odotetaan pitävän korkotavoitteensa ennallaan, kun sen avomarkkinakomitea kokoontuu alkavalla viikolla.

Viime aikojen suotuisat talousuutiset voivat kuitenkin saada aikaan sen, että keskuspankki muuttaa omaa kuvaustaan tulevaisuuden talousnäkymistä myönteisemmäksi. Tämä jättää polun avoimeksi tuleville koron nostoille, uutistoimisto Reuters arvioi.

Fed tekee korkopäätöksensä avomarkkinakomitean kokouksissa.

Avomarkkinakomitea kokoontuu tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona ja seuraavan kerran 14.–15. kesäkuuta.

Fed nosti korkotavoitettaan viime joulukuussa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Tämän vuoden alussa markkinat olivat huolissaan globaalin talouskasvun hidastumisesta, vuoden alun kurssilaskuista ja amerikkalaisyritysten tuloksista.

Nyt julkaistut tulokset yhdysvaltalaisissa pörssiyrityksissä ovat olleet pääosin odotuksia parempia, poikkeuksena ovat tosin olleet muutamat teknologiajätit.

Reutersin mukaan Yhdysvaltain kansantalouden ensimmäisen vuosineljänneksen luvut ovat silti yhä heiveröisiä. Konkreettisia merkkejä kasvusta ja inflaatiosta voidaan tarvita ennen kuin Fed uskaltaa jatkaa suunniteltua linjaansa korkotason asteittaisesta nostamisesta, uutistoimisto arvioi.

Yhdysvalloissa uusia työpaikkoja on syntynyt ja kuluttajahinnat ovat nousseet mutta vähittäiskauppa ja vienti takkuavat.

Reutersin mukaan myös huoli Kiinan talouden kehityksestä voi pitää Fedin pääjohtaja Janet Yellenin varpaillaan niin, että uusia koronnostoja ei nähdä tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Hyviä talousuutisiakin niitäkin tosin riittää. Suurten amerikkalaisten yhtiöiden arvoa hyvin kuvaava S&P 500 indeksi on kasvanut noin 15 prosenttia kahden kuukauden aikana ja Kiinan talous kasvoi 6,7 prosenttia tammi–maaliskuussa, Reuters listaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat