Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisen Zoomlionin heikko tulos antaa toivoa Konecranesin mittavalle yritys­järjestelylle

Zoomlion nosti viime viikolla tarjouksensa yhdysvaltalaisesta Terexistä yli 3,4 miljardiin dollariin. Tarjous uhkaa Terexin ja Konecranesin fuusiota.

Talous
 
Kaisa Rautaheimo
Konecranesin nostureita Munkkisaaren telakalla. Konecranes ilmoitti viime elokuussa yhdistyvänsä kilpailijansa Terexin kanssa.
Konecranesin nostureita Munkkisaaren telakalla. Konecranes ilmoitti viime elokuussa yhdistyvänsä kilpailijansa Terexin kanssa. Kuva: Kaisa Rautaheimo

Kiinalaisen monialayhtiö Zoomlionin heikko ensimmäisen vuosineljänneksen tulos herättää epäilyksiä sen kyvystä ostaa yhdysvaltalainen nostolaitteita valmistava Terex.

Zoomlion teki tammi-maaliskuussa tappiota 101,5 miljoonaa dollaria eli noin 90 miljoonaa euroa, kertoo uutistoimisoto Reuters. Viime vuonna Zoomlion teki ensimmäisellä vuosineljänneksellä tappiota noin 59 miljoonaa dollaria eli noin 52 miljoonaa euroa.

Viime vuoden lopulla yhtiöllä oli velkaa noin 7,2 miljardin euron edestä.

Reutersin mukaan Zoomlion nosti viime viikolla tarjouksensa Terexistä yli 3,4 miljardiin dollariin eli 3 miljardiin euroon. Reutersin haastattelemien analyytikkojen mukaan on kuitenkin mahdollista, että viime viikolla julkistettu tulos vaikuttaa tarjoukseen ja Zoomlionin ostokykyyn.

Uutistoimiston haastattelemien analyytikoiden mukaan Zoomlionin ei välttämättä kannata sijoittaa tässä tilanteessa niin suurta summaa Terexin ostoon.

Suomalainen nostolaitevalmistaja Konecranes ilmoitti viime elokuussa yhdistyvänsä kilpailijansa Terexin kanssa, mutta Zoomlionin tarjous on uhannut fuusiota.

Reutersin lähteiden mukaan Terex on sanonut luopuvansa yhdistymishankkeesta Konecranesin kanssa, jos Zoomlionin ostotarjous on tarpeeksi korkea.

Terexin ja Konecranesin järjestely on ollut tarkoitus toteuttaa osakevaihdolla. Terex ja Konecranes ovat jo tehneet sitovan sopimuksen yhdistymisestä, joten fuusion mahdollinen purkaminen vaatii Terexin yhtiökokouksen päätöksen tai sen että muutoin syntyisi jokin peruste päättää sopimus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat