Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanoma kokeilee itsenäisiä lehdenjakajia

Varhaisjakelun kustannukset voivat kasvaa merkittävästi ja lisätä painetta kalliimpiin tilauksiin.

Talous
 

Mediayhtiö Sanoma aloittaa Karkkilan alueella kokeilun, jossa sanomalehtien jakelun hoitavat itsenäiset jakajat tai yritykset.

Varhaisjakelun kustannusten odotetaan kasvavan merkittävästi ja lisäävän painetta lehtien tilaushintojen nousuun tulevina vuosina. Tämän vuoksi Sanoma etsii nyt uusia vaihtoehtoja jakelulle, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yli 80 prosenttia sanomalehdistä jaetaan Suomessa varhaisjakelussa, mutta varhaisen ajankohdan ja pitkien työvuorojen vuoksi jakeluun on nykyisin vaikea löytää tekijöitä, Sanoma kertoo.

Kokeilussa jakoalueet jaetaan pienempiin osiin ja jakelijat voivat itse valita heille sopivat reitit ja ajanjakson. Sanoman mukaan malli lisää sopivassa elämäntilanteessa olevien ihmisten ja paikallisten yrittäjien ansaintamahdollisuuksia.

”Maailmalla on kiinnostavia ja inspiroivia esimerkkejä siitä, miten jakelu on organisoitu toisella tavalla kuin Suomessa. Jakelun järjestämiseksi kohtuullisin kustannuksin tulee ennakkoluulottomasti hakea uudenlaisia tapoja ja kyseenalaistaa olemassa olevia rakenteita”, kertoo Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven.

Pilottiprojekti käynnistyy Karkkilan alueella kesäkuussa. Jakeluvuorot tulevat varattaviksi huhtikuun lopussa.

Sanoma omistaa Helsingin Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat