Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarkkuutta vaativat yksityiskohdat

Talous
 

Suurimmat kotitalousvähennykset tehdään korjaus-, kunnossapito- ja perusparannustöistä. Niissä kannattaa muistaa seuraavat yksityiskohdat:

1 Nykyisin konetyö on kokonaan korvattavaa. Ennen Verohallinto ohjeisti, että kalliilla koneella tehty työstä ei saa vähennystä koko hinnasta, koska esimerkiksi kaivinkoneen käytössä maksetaan myös itse koneesta. Korkein hallinto-oikeus (KHO) kumosi tämän.

2 Remontti saa kestää vuosia, kunhan asuntoon muutetaan heti kun siihen pystyy muuttamaan. Vanhan kansakoulun kunnostustapauksessa KHO kumosi Verohallinnon tulkinnan, jonka mukaan vähennys annetaan vain jos asuntoon muutetaan muutaman kuukauden kuluessa remontista.

3 Uudisrakentamiseen kodinhoitovähennystä ei saa käyttää. Niinpä rajanvetoa on usein siitä, milloin uudisrakennus lakkaa olemasta uusi.

4 Laiturin rakentamisesta saa vähennyksen samoin kuin terassin tekemisestä, mutta uusien katettujen tilojen rakentamisesta vähennystä ei saa. Uuden katon rakentaminen on rajana.

5 Kunnossapitotyö ei tarkoita, että talossa olisi pitänyt olla toimintoja ennestään. Vähennyksen saa tehdä esimerkiksi mökin sähköistämisestä tai vesijärjestelmän asentamistöistä. Rannan ruoppauksesta vähennystä ei saa, koska ranta ei ole pihaa vaan vesialuetta.

6 Lumenluonti on korvattavaa pihapiirin alueelta muttei pihalle johtavan kujan alueelta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat