Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

UPM ylsi parhaaseen tulokseensa vuosikausiin – osakekurssi lähti rajuun nousuun

Liikevoitto kasvoi 34 prosenttia, mikä on huomattavasti ennakoitua enemmän. Tuloksen paranemisen takana muun muassa kova kulukuuri.

Talous
 

Metsyhtiö UPM-Kymmenen tulos parantui selvästi alkuvuonna.

Liikevoitto oli ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 281 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 210 miljoonaa euroa. Kasvua tuli 34 prosenttia.

Yhtiön osakekurssi lähti tiistaina rajuun nousuun. Kello 12 aikoihin kurssi oli noussut lähes 12 prosenttia.

UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Jussi Pesonen on sanoo vuoden alkaneen ”erittäin hyvin”. ”Vertailukelpoinen liikevoittomme nousi 34 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja ylsi ennätystasolle vuosiin. Myös rahavirtamme on erityisen vahva ja alensi nettovelkaa entisestään”, Pesonen sanoi yhtiön tiedotteessa tiistaina.

Tulos oli myös selvästi ennakoitua parempi. SME Direktin keräämien analyytikkonäkemysten mukaan mediaaniennuste oli 235 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos parani 0,30 eurosta 0,42 euroon. Analyyttikkoennuste oli 0,33 euroa.

Liikevaihto laski 40 miljoonaa euroa 2 446 miljoonaan euroon.

Yhtiön sellun, biopolttoaineiden, tarrapaperin ja tarralaminaatin sekä hienopaperin toimitukset lisääntyivät. Tuloksessa näkyvät viime vuoden kustannusleikkaukset nyt koko voimallaan.

UPM ilmoitti tiistaina myyvänsä Schwedtin sanomalehtipaperitehtaan ja siihen kuuluvan omaisuuden myynnistä LEIPA Georg Leinfelder GmbH:lle. Saksassa sijaitseva tehdas tuottaa 280,000 tonnia sanomalehtipaperia vuodessa. Tehdas työllistää 240 henkilöä.

Ostaja suunnittelee muuntavansa tehtaan tuottamaan pintakartonkia eli laineria. Schwedtin tehtaan koko henkilöstö siirtyy LEIPA:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kauppahinta on 70 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen edellyttää kolmansien osapuolten hyväksyntää, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

UPM jatkaa sanomalehtipaperin tuotantoa Chapellen, Kaipolan, Hürthin, Schongaun, Shottonin ja Steyrermühlin tehtaillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat