Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaakoja, itkuhälyttimiä ja valvontakameroita – Nokia havittelee aluevaltausta ”kuumalle ja trendikkäälle alalle”

Nokia haluaa terveysteknologiaa kehittävän Withingsin avulla laajentua digitaalisen terveydenhuollon markkinoille. Analyytikko pitää esineiden internetistä pitkään puhuneen Nokian siirtoa loogisena.

Talous
 
Withings
Withings valmistaa esimerkiksi vaakoja.
Withings valmistaa esimerkiksi vaakoja. Kuva: Withings

Suomalainen verkkolaitteiden valmistaja Nokia suunnittelee hankkivansa digitaalisen terveydenhuollon palveluja ja tuotteita kehittävän Withings S.A.:n. Kaupan arvo olisi 170 miljoonaa euroa ja sen arvioidaan toteutuvan kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä.

Ranskalaisen Withingsin tuotevalikoimaan kuuluu terveysteknologiatuotteita, kuten aktiivisuusmittareita, vaakoja, lämpömittareita, verenpainemittareita, valvontakameroita ja vauvojen itkuhälyttimiä.

Nokia kertoo pörssitiedotteessaan yhtiön olleen pitkään kiinnostunut digitaalisesta terveydenhuollosta ja ryhtyneen nyt konkreettisiin toimiin markkinalle pääsemiseksi.

”Tämän kaupan myötä Nokia vahvistaa asemaansa esineiden internetin alueella”, sanoo Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri tiedotteessa.

Kaupan myötä Withings liitettäisiin osaksi Nokia Technologies -liiketoimintayksikköä.

OP:n analyytikko Hannu Rauhala pitää Nokian siirtoa loogisena. Yhtiön kilpailijoista esimerkiksi kiinalainen Huawei ja ruotsalainen Ericsson ovat myös aktivoituneet sektorilla.

”Tämä on niitä kasvualueita, mitä haetaan. Kun katsoo uuden Nokian kilpailijoita, kaikilla on IOT (esineiden internet) kasvualueena”, Rauhala sanoo.

”Tämä on myös konkreettinen ilmentymä, että [Nokia laajentaa] liiketoimintaansa perinteisestä verkkoliiketoiminnasta. Tämä toteuttaa tämän Nokia Technologiesin toiminta-ajatusta.”

Ilmoitettua 170 miljoonan euron kauppahintaa Rauhala ei halunnut tarkemmin arvioida.

”Tyypillisesti tuon sektorin yrityksen ovat korkeasti arvotettuja, tämä on kuuma ja trendikäs ala.”

Nokian osake vahvistui vajaat kaksi prosenttia Helsingin pörssissä tunti kaupankäynnin alkamisen jälkeen.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä muun muassa viranomaislupien saamista.

Vuonna 2008 perustetun Withingsin pääkonttori sijaitsee Pariisissa. Yhtiöllä on noin kaksisataa työntekijää Pariisin ohella Britannian Cambridgessa, Yhdysvalloissa ja Hongkongissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat