Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanska heikensi selvästi talouden kasvuennustettaan

Talous
 
HS–Reuters

Tanskan valtiovarainministeriö ennustaa talouskasvun hidastuvan selvästi tänä vuonna, koska maailmantalouden kasvuvauhti hidastuu ja öljy on halpaa.

Ministeriön uuden ennusteen mukaan bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 1,1 prosenttia ja 1,7 prosenttia vuonna 2017.

Aikaisemman joulukuussa laaditun ennusteen kokonaistuotannon piti kasvaa kuluvana vuonna 1,9 prosenttia ja ensi vuonna 2,0 prosenttia.

Ministeriön mukaan ennusteen huonontaminen johtuu viennin odotettua huonommasta kehityksestä viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Valtiovarainministeriön joulukuussa tekemää ennustetta on Tanskassa pidetty liian myönteisenä. Yksi ennusteen arvostelijoista on ollut Tanskan keskuspankki.

Keskuspankki arvioi maaliskuussa Tanskassa bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna 1,3 prosenttia. Suurten pankkien Nordean, Danske Bankin ja Citgroupin ennusteet talouskasvusta ovat vaihdelleet 0,9 prosentin ja 1,3 prosentin välillä.

”Vaikuttaa siltä, että talouskasvu on ollut lähellä nollaa ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Sen valossa uusi ennuste näyttää hyvin, hyvin optimistiselta”, sanoi Danske Bankin pääekonomisti Las Olsen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat