Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian liike­toiminta laajenee uudella yrityskaupalla

Nokia haluaa terveysteknologiaa kehittävän Withingsin avulla laajentua digitaalisen terveydenhuollon markkinoille. Analyytikko pitää esineiden internetistä pitkään puhuneen Nokian siirtoa loogisena.

Talous
 
Withings
Withings valmistaa esimerkiksi vaakoja.
Withings valmistaa esimerkiksi vaakoja. Kuva: Withings

Verkkolaitteita valmistava Nokia ostaa digitaalisen terveydenhuollon palveluja ja tuotteita kehittävän Withingsin.

Kaupan arvo on 170 miljoonaa euroa, ja Nokia maksaa sen käteisellä. Nokia arvioi kaupan toteutuvan heinä–syyskuussa.

Ranskalaisen Withingsin tuotevalikoimaan kuuluu terveysteknologiatuotteita, kuten aktiivisuusmittareita, vaakoja, lämpömittareita, verenpainemittareita, valvontakameroita ja vauvojen itkuhälyttimiä.

Nokia kertoo yhtiön olleen pitkään kiinnostunut digitaalisesta terveydenhuollosta ja ryhtyneen nyt konkreettisiin toimiin.

”Tämän kaupan myötä Nokia vahvistaa asemaansa esineiden internetin alueella”, sanoo Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri tiedotteessa.

Kaupassa Withings liitettäisiin teknologiayksikköön. Surin mukaan yrityskaupan tavoitteena on hyödyntää Nokian tunnettua tuotemerkkiä.

Withingsin toimitusjohtaja Cédric Hutchings kertoo tiedotteessa yhtiön olevan innostunut Nokiaan yhdistymisestä, koska siten digitaalisen terveydenhuollon visio voidaan saada maailmanlaajuisesti yhä useampien ihmisten tietoisuuteen.

Finanssiryhmä OP:n analyytikko Hannu Rauhala pitää kauppaa loogisena. Nokian kilpailijoista kiinalainen Huawei ja ruotsalainen Ericsson ovat aktivoituneet vastaavasti.

”Tämä on niitä kasvualueita, joita haetaan. Kun katsoo uuden Nokian kilpailijoita, kaikilla on IOT [esineiden internet] kasvualueena.”

Rauhalan mielestä kauppa on konkreettinen merkki siitä, että Nokia laajentaa liiketoimintaansa perinteisestä verkkoliiketoiminnasta. Se on myös yksi teknologiayksikön toiminta-ajatus: yksikkö kehittää uusia keksintöjä, hallinnoi patentoituja keksintöjä ja lisensoi niitä muille.

Ilmoitettua 170 miljoonan euron kauppahintaa Rauhala ei halunnut tarkemmin arvioida.

”Tyypillisesti tuon sektorin yrityksen ovat korkeasti arvotettuja. Tämä on kuuma ja trendikäs ala.”

Nokian osake vahvistui vajaat kaksi prosenttia Helsingin pörssissä tunti kaupankäynnin alkamisen jälkeen.

Hutchingsin ja hallituksen puheenjohtajan Eric Carreelin vuonna 2008 perustaman Withingsin pääkonttori sijaitsee Pariisissa. Yhtiöllä on noin 200 työntekijää, joita on Pariisin lisäksi Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Hongkongissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat