Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitsubishi tunnusti huijanneensa 25 vuotta polttoaineen kulutusmittauksia

Japanilainen yhtiö ei osannut arvioida kertoa huijaustiedoin myytyjen autojen määrää.

Talous
 
Toru Hanai / Reuters
Mitsubishin pääjohtaja Tetsuro Aikava pahoitteli jo viime viikon keskiviikkona Tokiossa syvästi yhtiönsä toimintaa.
Mitsubishin pääjohtaja Tetsuro Aikava pahoitteli jo viime viikon keskiviikkona Tokiossa syvästi yhtiönsä toimintaa. Kuva: Toru Hanai / Reuters

Japanilainen autonvalmistaja Mitsubishi Motors kertoi tiistaina, että se on testannut jo vuodesta 1991 lähtien autojen polttoaineen kulutusta tavalla, joka ei vastaa japanilaisia vaatimuksia. Vielä viime viikolla Mitsubishi sanoi rikkoneensa testausmääräyksiä vuodesta 2002 lähtien, uutistoimisto Bloomberg huomautti.

Testivilppi alkoi siis paljon aiemmin kuin aluksi kerrottiin. Viime viikolla Mitsubishi kertoi vääristelleensä 600 000 myymänsä ajoneuvon polttoaineen kulutustietoja.

Osan näistä autoista Mitsubishi oli toimittanut japanilaiselle Nissanille, joka havaitsi testituloksissa epäselvyyksiä ja ilmoitti niistä Mitsubishille.

Testien manipuloinnin tultua viime viikolla ilmi Japanin liikenneministeriö määräsi Mitsubishin tekemään viikon aikana täydellisen selvityksen testihuijauksista. Tiistaina yhtiö kertoi lisää manipuloinnista.

Liikenneministeriö on vaatinut myös muilta japanilaisilta autonvalmistajilta tietoja polttoainetesteistä. Aikaa yhtiöille on annettu toukokuun 18. päivään.

”Asiakkaat ostivat autojamme väärien polttoaineen kulutustietojen perusteella”, sanoi Mitsubishin pääjohtaja Tetsuro Aikawa Bloombergin mukaan lehdistötilaisuudessa tiistaina. ”En voi kuin pyytää anteeksi.”

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Mitsubishi ei vielä pysty arvioimaan, kuinka suurta automäärää polttoainetietojen vääristely koskee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat