Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Markkinoiden heilunta verotti OP-ryhmän alkuvuoden tulosta

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen
OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Osakemarkkinoiden vapina ja ultramatalat korot iskivät alkuvuonna raskaasti finanssialan yhtiöiden tuloksiin. Nordea kertoi varhain keskiviikkona liikevoittonsa heikentyneen lähes 30 prosenttia.

Myös Suomen suurimman finanssialan yhtiön OP-ryhmän tulos heikkeni selvästi tammi–maaliskuussa. Liikevoitto oli 11,3 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten eli 284 miljoonaa euroa.

Vuosi sitten tammi–maaliskuussa tulos oli tosin finanssiryhmän kaikkien aikojen paras. Korkojen laskun vaikutuksen Osuuspankit ovat pystyneet korvaamaan luotonannon kasvulla. Pankkitoiminnan korkokate kasvoi edelleen 2,5 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Asuntolainojen kanta on kasvanut vuodessa neljä prosenttia ja yritysluottojen seitsemän prosenttia.

”OP-ryhmän alkuvuosi oli kaksijakoinen: asiakasliiketoiminnan kannattavuus kehittyi edelleen hyvin, mutta rahoitusmarkkinoiden epävakaus heikensi sijoitustoiminnan myyntivoittoja. Myyntivoittojen pienentyminen selittää olennaisilta osin muiden tuottojen laskun ja sen myötä tuloksemme lievän notkahduksen”, ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen sanoi tiedotteessa.

OP:n pankkitoiminnan koko tulos heikkeni peräti 21 prosenttia muiden tuottojen heikentymisen takia. OP:n tiedotteen mukaa tähän oli syynä ennen kaikkea sijoitustoiminnan tuottojen pieneneminen.

Luottojen arvonalentumiset supistuivat edelleen ja olivat nettomääräisesti vain 0,05 prosenttia luottokannasta, vaikka Suomen taloustilanne on ollut pitkään heikko.

Myös vahinkovakuutuksia myyvän Pohjolan tulos heikkeni 11 prosenttia 59 miljoonaan euroon. Eniten siihen vaikutti sijoitusten arvon alentuminen, mutta myös itse vakuutustoiminnan kannattavuus heikkeni hieman.

Varallisuudenhoidon tulos pieneni 19 prosenttia 75 miljoonaan euroon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat