Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilkivaltaa, häirintää ja auton polttaminen – Fennovoima on tehnyt yli sata rikos­ilmoitusta Hanhikiven ydinvoimalan vastustamisesta

Yhtiön arvion mukaan taloudelliset menetykset ovat noin puoli miljoonaa euroa.

Talous
 
Stop Fennovoima
Aktivisteja ja poliiseja Pyhäjoella tiistaina.
Aktivisteja ja poliiseja Pyhäjoella tiistaina. Kuva: Stop Fennovoima

Fennovoima kertoo tehneensä yli sata rikosilmoitusta Hanhikiven ydinvoimatyömaan häirinnästä sitten viime kesän.

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström kertoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona, että voimalaa vastustavat aktivistit ovat häirinneet työmaata muun muassa rikkomalla ikkunoita ja koneita.

”Mennään lain väärällä puolella ihan selkeästi”, Forsström kertoi.

Häirintä on Forsströmin mukaan kohdistunut lähinnä työmaan alihankkijoihin. Yhtiön arvion mukaan taloudelliset menetykset ovat puolen miljoonan euron luokkaa.

”Meillä on yksittäisiä koneita pysähtynyt, mutta työmaan rytmiä se ei ole vaarantanut”, Forsström kertoi.

Yhtiön mukaan aktivistit toivat alueelle johtavalle tielle kaksi viikkoa sitten auton, jonka he polttivat.

Fennovoiman mukaan voimalan vastustajien suurin ryhmä on suomalaisia, mutta mukana on myös ulkomailta tulleita ydinvoiman vastustajia.

Aktivistit eivät kuitenkaan ole Fennovoiman mukaan osa voimalaa vastustavaa Pro Hanhikivi -kansalaisliikettä. Myös Pro Hanhikivi on kertonut, ettei se osallistu tämän viikon mielenilmauksiin.

Tiistaina poliisi otti kiinni 37 voimalan rakentamista vastustavaa aktivistia. Tshernobylin voimalaturman vuosipäivän mielenosoituksessa osa mielenosoittajista ylitti aidan ja tunkeutui ydinvoimalan työmaa-alueelle.

Fennovoima valmistelee ydinvoimalan rakentamista Pyhäjoen Hanhikiveen. Voimalan rakentamislupaprosessi on paraikaa lausunnoilla.

Yhtiön pitää kesäkuun loppuun mennessä kertoa, miten se aikoo ratkoa kysymyksen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoittamisesta. Fennovoima keskustelee paraikaa yhteistyöstä Posivan kanssa. Posiva valmistelee käytetyn polttoaineen sijoittamista luolaan Olkiluodossa.

Rakentamisluvan ja ydinjätteiden loppusijoitussuunnitelman kokonaisuus viedään valtioneuvoston käsiteltäväksi näillä näkymin vuonna 2018.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat