Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia tukee yliopistoja lahjoittamalla yli kaksi miljoonaa euroa tutkimukseen

Nokia lahjoittaa Helsingin yliopistolle 1,5 miljoonaa euroa luonnontieteellisen koulutusalan hyväksi. Nokia toivoo, että lahjoitus vahvistaisi yliopiston edelläkävijyyttä erityisesti datatieteen alueella.

Talous
 

Verkkolaitteita valmistava Nokian ilmoittaa lahjoittavansa suomalaisille yliopistoille yli kaksi miljoonaa euroa tutkimustyöhön ja erilaisiin tieteellisiin hankkeisiin pääasiassa vuoden 2016 aikana.

Yhtiön mukaan se haluaa tehdä osansa edistääkseen suomalaisten yliopistojen tutkimusta, tiivistääkseen yhteistyötä yritysten ja suomalaisten yliopistojen välillä ja siten vahvistaa Suomen kustannuskilpailukykyä.

”Toivomme, että lahjoituksemme helpottavat pieneltä osaltaan yliopistojen taloudellista tilannetta ja tukevat koko suomalaista yhteiskuntaa ja sen kilpailukykyä”, sanoo Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa tiedotteessa.

Nokia lahjoittaa Helsingin yliopistolle 1,5 miljoonaa euroa luonnontieteellisen koulutusalan hyväksi. Nokia toivoo, että lahjoitus vahvistaisi Helsingin yliopiston edelläkävijyyttä erityisesti datatieteen alueella.

Lisäksi yhtiö lahjoittaa 200 000 euroa Aalto-yliopistolle, 100 000 euroa Helsingin yliopistolle, 100 000 euroa Oulun yliopistolle ja 100 000 euroa Tampereen teknilliselle yliopistolle. Lahjoitukset on tarkoitettu yliopistojen taloudellisen tilanteen tukemiseen erityisesti tekniikan ja luonnontieteiden alueilla.

”Yhteistyön kautta yliopistojen huippututkijat ja Nokian asiantuntijat voivat myös yhdessä ratkaista esimerkiksi tulevaisuuden langattomien verkkojen sekä analytiikan avainhaasteita ja sitä kautta merkittävästi edistää alan kehitystä. Olemme erityisen tyytyväisiä siitä, että rahoituksemme turvin myös datatieteen opetus on toistaiseksi turvattu”, Siilasmaa sanoo tiedotteessa.

Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola kertoo yliopiston olevan erittäin kiitollinen Nokian merkittävästä lahjoituksesta.

”Luonnontieteiden koulutusalalle osoitettu lahjoitus tiivistää hyvää yhteistyötä Nokian kanssa entisestään ja tukee tavoitettamme panostaa datatieteen pitkäjänteiseen ja syvälliseen tutkimukseen ja siihen perustuvaan opetukseen”, Kola sanoo tiedotteessa.

Nokia perustaa myös Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Nokia Bell Labs -tutkimuskeskuksen kanssa The Nokia Center for Advanced Research -tutkimusyksikön, joka aloittaa toimintansa huhtikuun aikana.

Tutkimusyksikön tavoitteena on tehdä Helsingin seudulla olevaa vahvaa osaamista langattomien verkoissa kansainvälisesti tunneksi. Nokia lahjoittaa tutkimusyksikköön yhteensä 150 000 euroa.

Bell Labs on maailmankuulu tutkimusyhtiö, joka siirtyi Nokialle Alcatel-Lucent-kaupassa. Yhtiön työntekijät ovat saaneet kaikkiaan kahdeksan Nobel-palkintoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat