Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älypuhelimien myynti väheni ensi kertaa

Talous
 
KIM HONG-JI / Reuters
Samsung uskoo Galaxy S7 -puhelimen vauhdittavan sen myyntiä kuluvalla vuosineljänneksellä
Samsung uskoo Galaxy S7 -puhelimen vauhdittavan sen myyntiä kuluvalla vuosineljänneksellä Kuva: KIM HONG-JI / Reuters

Älypuhelimien myynti väheni tammi–maaliskuussa ensi kertaa historiassa, kertoo markkinatutkimusyhtiö Strategy Analytics. Alkuvuonna myytiin 335 miljoonaa älypuhelinta, mikä oli kolme prosenttia vähemmän kuin tammi–maaliskuussa 2015. Älypuhelimien myyntimäärä väheni kymmenellä miljoonalla.

Eteläkorealainen Samsung on yhä markkinaosuudella mitattuna maailman suurin älypuhelimien valmistaja.

Yhtiö myi Strategy Analyticsin mukaan alkuvuonna 79 miljoonaa älypuhelinta, mikä oli 3,7 miljoonaa vähemmin kuin vuotta aikaisemmin.

Samsungin markkinaosuus oli 23,6 prosenttia. Markkinaosuus supistui 0,4 prosenttiyksikköä viime vuoden tammi–maaliskuusta.

Samsung ilmoitti torstaina osavuosikatsauksessaan, että sen puhelinyksikön liikevoitto kasvoi viime vuoden tammi–maaliskuuhun verrattuna 42 prosenttia 2,9 miljardiin euroon. Samsung uskoo, että etenkin uusi Galaxy S7 lisää myyntiä kuluvalla vuosineljänneksellä.

Maailman toiseksi suurin älypuhelimien valmistaja oli alkuvuonna yhdysvaltalainen Apple, jonka markkinaosuus oli Strategy Analyticsin mukaan 15,3 prosenttia. Apple myi alkuvuonna 51,2 miljoonaa puhelinta, mikä oli kymmenen miljoonaa vähemmän kuin alkuvuonna 2015. Applen markkinaosuus supistui 2,4 prosenttiyksikköä.

Viiden suurimman älypuhelimien valmistajan joukosta markkinaosuuttaan kasvattivat kiinalaiset Huawei, Oppo ja Xiaomi. Huawein markkinaosuus oli 8,5 prosenttia, Oppon 4,6 prosenttia ja Xiaomin 4,4 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat