Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Öljy kallistui huhtikuussa 22 prosenttia

Öljyn hintaa nostavat dollarin arvon lasku ja tuotannon väheneminen USA:ssa.

Talous
 
NICK OXFORD / Reuters
Raakaöljytankkeja Cushingissa Oklahomassa.
Raakaöljytankkeja Cushingissa Oklahomassa. Kuva: NICK OXFORD / Reuters

Raakaöljyn hinnannousu on ollut huhtikuussa voimakkainta seitsemään vuoteen, kirjoittaa sanomalehti Financial Times. Hintaa ovat nostaneet dollarin heikkeneminen ja öljyntuotannon väheneminen Yhdysvalloissa.

Öljyn voimakas halpeneminen on aiheuttanut yhdysvaltalaisille liuskeöljyn tuottajille vaikeuksia, sillä liuskeöljyn tuotantokustannukset on suuret.

Pohjanmeren Brent-viitelaatu on kallistunut huhtikuussa 22 prosenttia ja halvimmasta hinnastaan tammikuussa yli 70 prosenttia, Financial Times kirjoittaa. Yhdysvalloissa kaupattava WTI-viitelaatu on kallistunut huhtikuussa yhtä paljon.

Öljykaupassa uumoillaan, että öljynviejävaltioiden yhteistyöjärjestön Opecin ulkopuolisten maiden tuotannon vähenemisestä seuraa nykyistä tasapainoisempi tilanne kysynnän ja tarjonnan välillä.

Perjantaina Brentin kesäkuun toimitusten hinta kävi 48,50 dollarissa barrelia kohti ja WTI:n hinta 46,28 dollarissa barrelia kohti, Financial Times kertoi.

Yhdysvaltojen ennätysmäisen suuret öljyvarastot ja öljyn ylituotanto eivät ole estäneet hinnannousua. Toisaalta myös tuotantohäiriöt tuottajamaissa ovat ajaneet hintoja ylöspäin.

Osa markkinoita seuraavista huomauttaa, että raakaöljy kallistui myös viime keväänä mutta halpeni sitten voimakkaasti vuoden jälkipuoliskolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat