Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan valtiovarainministeri moitti rajusti Volkswagenin johtajien palkkioita

Talous
 
HS–Reuters
Ralph Orlowski / Reuters
Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble ihmettelee vakavissa vaikeuksissa olevan Volkswagenin johtajien palkkioita.
Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble ihmettelee vakavissa vaikeuksissa olevan Volkswagenin johtajien palkkioita. Kuva: Ralph Orlowski / Reuters

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble arvosteli voimakkaasti autojen päästömittausten huijaamisesta kiinnijääneen Volkswagenin johtajia, jotka eivät luopuneet bonuspalkkioistaan.

”Minulla ei ole myötätuntoa sellaisia johtajia kohtaan, jotka ajavat suuren ja arvostetun yhtiön sen olemassaoloa uhkaavaan kriisiin ja sen jälkeen puolustavat oikeuttaan bonuksiin”, Schäuble sanoi viikkolehti Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungin haastattelussa.

Schäublen mielestä johtajien toiminta osoittaa, että jokin yhtiössä ei ole kunnossa.

Volkswagen suunnittelee maksavansa 12 nykyiselle ja entiselle johtokunnan jäsenelle bonus-palkkioina yhteensä 63,24 miljoonaa euroa vuodelta 2015. Euroopan suurimman autojen valmistajan tulos oli viime vuonna tappiollinen, koska yhtiö varautuu suuriin vahingorvauksiin ja oikeudenkäyntikuluihin.

Volkwagenin johtajien bonukset ovat raivostuttaneet monia ihmisiä Saksassa ja aiheuttanut kinaa yhtiön hallituksessa. Volkswagen on perunut vain osan johtajien palkkioista. Jos yhtiön osakkeen arvo nousee riittävästi, johtajat ovat oikeutettuja bonuksiin täysimääräisesti.

Hallituksen entinen jäsen Jörg Bode on vaatinut, että Volkswagenin entisen toimitusjohtajan Martin Winterkornin ja muiden johtajien pitäisi maksaa takaisin jo aikaisemmin saamiaan bonuksia.

Hallituksen nykyisen jäsenen Bernd Osterlohin mielestä Volkswagenin pitäisi tarkastella asiaa laajemmin kuin vain sopimuksiin perustuvien velvoitteiden näkökulmasta. Osterlohin mielestä johtajien pitäisi vapaaehtoisesti luopua bonuksistaan.

Volkswagenin autoissa on ollut laajasti käytössä ohjelmisto, joka huijaa päästömittauksia. Yhtiö aikoo varata 16 miljardia euroa päästöhuijausten kustannuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat