Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taloudenpuolustuskurssi tarttuu työn tuottavuuteen – ”Kansanedustajat osaavat jakaa kakkua, mutta kasvattamisessa on haasteita”

Helsingin Sanomien ja Aalto EE:n järjestämässä tapahtumassa kohtaavat poliitikot, professorit ja yritysten päättäjät

Talous
 
Kimmo Räisänen
Ensimmäinen Taloudenpuolustuskurssi pidettiin Finlandia-talossa elokuussa 2015. Kansanedustajat Antti Kaikkonen (vas.), Elina Lepomäki, Tom Packalén, Tytti Tuppurainen, Li Andersson ja Ozan Yanar paneelikeskustelussa.
Ensimmäinen Taloudenpuolustuskurssi pidettiin Finlandia-talossa elokuussa 2015. Kansanedustajat Antti Kaikkonen (vas.), Elina Lepomäki, Tom Packalén, Tytti Tuppurainen, Li Andersson ja Ozan Yanar paneelikeskustelussa. Kuva: Kimmo Räisänen

Taloudenpuolustuskurssi toista kertaa

 HS:n ja Aalto EE:n vuosittain järjestämä tapahtuma, jossa käsitellään talouden ajankohtaisia teemoja.

 Puhujina Aalto-yliopiston professoreita. Mukana kansanedustajia sekä yritysten ja järjestöjen päättäjiä.

  Finlandia-talossa 7. 9. 2016 järjestettävän kurssin teemana on työn tuottavuus.

 Ensimmäinen kurssi pidettiin elokuussa 2015.

 Tilaisuus on kutsuvieraille, mutta keskusteluita voi seurata suorana HSTV:ssä ja muissa HS:n kanavissa.

 Tarkempi ohjelma tulossa verkkosivulle: taloudenpuolustuskurssi.fi.

Suomi on pudonnut tuottavuudessa Euroopan kärkimaiden joukosta. Millä keinoilla paluu voisi onnistua?

Tähän teemaan tarttuu ensi syyskuussa pidettävä Taloudenpuolustuskurssi. Helsingin Sanomat järjestää tapahtuman yhdessä johtamiskoulutusta tarjoavan Aalto Executive Educationin (Aalto EE) kanssa.

Vuosittain vaihtuvalla teemalla pidettävän tapahtuman tarkoituksena on tarjota politiikan ja yritysmaailman ykköspäättäjille tietoa ja työkaluja ajankohtaisista talouskysymyksistä.

Tapahtuman puhujina on liuta Aalto-yliopiston professoreita ja tutkijoita, kuten Sixten Korkman, Anne Brunila, Matti Pohjola ja Kristiina Mäkelä. Keskusteluissa mukana on kansanedustajia sekä yritysten ja keskeisten järjestöjen edustajia.

Suomen menestys on olennaisesti kiinni työn tuottavuudesta, toteaa Teemu Malmi, Aalto-yliopiston laskentatoimen professori ja yksi tapahtuman puhujista.

”Jos työn tuottavuuden kehittämisessä epäonnistutaan, globaaleilla markkinoilla toimivien yritysten toiminta siirtyy pois Suomesta sinne, missä työ tuottaa paremmin”, Malmi sanoo.

Kimmo Räisänen
Laskentatoimen professori Teemu Malmi puhui investoinneista ensimmäisellä Taloudenpuolustuskurssilla 2015.
Laskentatoimen professori Teemu Malmi puhui investoinneista ensimmäisellä Taloudenpuolustuskurssilla 2015.

Teemu Malmin mukaan yritysten karkaamisella on kauskantoiset vaikutukset suomalaisten hyvinvointiin. Työn tuottavuuden parantaminen ei liity vain vientialoihin, vaan se koskee kaikkia yhteiskunnan sektoreita, kuten julkishallintoa.

”Haluamme tarjota tutkimukseen perustuvaa tietoa päätöksentekijöille, jotta työn tuottavuuden kehitys Suomessa saataisiin taas kasvuun.”

Miten kansanedustajien taloustietämystä pitäisi parantaa? HS kysyi asiaa ensimmäiselle Taloudenpuolustuskurssille osallistuneilta kansanedustajilta.

Sdp:n Tytti Tuppuraisen mukaan kansanedustajat kaipaavat ymmärrystä talouskasvun tekijöistä sekä siitä, mikä on julkisen vallan tehtävissä talouden osalta.

”Taloudenpuolustuskurssi tarjosi hyvän kattauksen talouteen ja talouspolitiikkaan erinomaisten puhujien johdolla”, Tuppurainen sanoo edellisestä kurssista.

Kokoomuksen Elina Lepomäen mielestä poliitikot kaipaavat lisää kokonaisuuksien ja kansantalouden yleisten riippuvuussuhteiden ymmärrystä.

”Silloin lainsäädäntötyössä ei lähdettäisi niin herkästi osaoptimoimaan”, Lepomäki sanoo.

Keskustan Antti Kaikkosen mukaan politiikassa monella on kykyjä yhteisen kakun jakamiseen, mutta kakun kasvattaminen on haastavampi tehtävä.

”Oleellista on antaa kansanedustajille välineitä ja ideoita siihen, miten voidaan edistää suomalaisten yritysten mahdollisuuksia menestyä ja vahvistaa kansantaloutta”, Kaikkonen sanoo.

Vihreiden Ozan Yanar toivoisi tulevaisuuden painotusta.

”Miten Suomi pärjää maailmassa? Mitä meidän pitää tehdä? Mitkä ovat tulevaisuuden alat? Mitä on tulevaisuuden työ?” Yanar listaa.

Hänen mukaansa kansanedustajat kaipaavat kosketusta pienten ja suurten yritysten, työntekijöiden ja tutkijoiden kanssa saadakseen uusia näkökulmia olennaisiin talouskysymyksiin.

Kimmo Räisänen
Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja Hanna-Leena Hemming (vas.), Palvelualojen ammattiliitto Pamin puheenjohtaja Ann Selin ja Heebo-yrityksen Susanna Rantanen keskustelivat osaamisesta Taloudenpuolustuskurssilla elokuussa 2015.
Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja Hanna-Leena Hemming (vas.), Palvelualojen ammattiliitto Pamin puheenjohtaja Ann Selin ja Heebo-yrityksen Susanna Rantanen keskustelivat osaamisesta Taloudenpuolustuskurssilla elokuussa 2015.

HS ja Aalto EE järjestivät ensimmäisen Taloudenpuolustuskurssin Finlandia-talossa elokuussa 2015. Tapahtumaan osallistui lähes sata kansanedustajaa ja laaja joukko yritysten ja järjestöjen päättäjiä.

Kutsuvierastapahtuman sisällöstä vastaavat HS ja Aalto EE, joka on Aalto-yliopiston omistama liikkeenjohdon kehittämispalveluja tarjoava yritys. Tapahtuman yhteistyökumppanina on Suomen Ekonomit.

Tilaisuuden juontajat HS:n toimittajat Marko Junkkari, Jaakko Lyytinen ja Paavo Teittinen.

Kimmo Räisänen
Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman puhui Suomen talousopista Taloudenpuolustuskurssilla 2015.
Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman puhui Suomen talousopista Taloudenpuolustuskurssilla 2015.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat