Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australialainen yrittäjä tunnusti olevansa virtuaalivaluutta bitcoinin salaperäinen keksijä

Craig Wright kertoi olevansa mystinen Satoshi Nakamoto, jonka todellista henkilöyttä on arvailtu jo vuosia.

Talous
 
David Gray / Reuters
Craigh Wrightin kotiin tehtiin etsintä joulukuussa 2015, jolloin hänet paljastettiin mediassa bitcoinin todennäköiseksi keksijäksi.
Craigh Wrightin kotiin tehtiin etsintä joulukuussa 2015, jolloin hänet paljastettiin mediassa bitcoinin todennäköiseksi keksijäksi. Kuva: David Gray / Reuters

Australialainen yrittäjä Craig Wright kertoo olevansa virtuaalivaluutta bitcoinin salaperäinen keksijä Satoshi Nakamoto.

Wright tunnusti BBC:lle, Economistille ja GQ:lle olevansa Nakamoto, jonka todellista henkilöllisyyttä on arvailtu jo vuosia.

Jotkin arvailut ovat menneet näyttävästi vikaan. Newsweek-lehti väitti kansijutussaan vuonna 2014 Nakamoton olevan Kaliforniassa asuva mies, mutta hänellä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä virtuaalirahan kanssa.

Bitcoin toimintaperiaate julkistettiin ensi kertaa vuonna 2008. Verkossa julkaistun tekstin oli kirjoittanut Satoshi Nakamoto, mutta Nakamotoa pidettiin jo varhain vain nimimerkkinä. Kukaan ei päässyt tapaamaan Nakamotoa kasvotusten.

Valuutan keksijän on arveltu omistavan bitcoineja jopa satojen miljoonien eurojen arvosta. Bitcoin on verkossa toimiva ja vertaisverkkoon pohjautuva valuutta, jonka arvo on heilahdellut rajusti viime vuosina.

Wright nimettiin jo joulukuussa valuutan keksijäksi. Teknologialehti Wired ja nettilehti Gizmodo julkistivat tuolloin laajat selvitykset, joiden perusteella Wrightin yhteys Nakamotoon näytti todennäköiseltä.

Wright esitteli BBC:lle teknisiä todisteita siitä, että hän todellakin on Nakamoto. Bitcoin-säätiötä perustanut Jon Matonis kertoi BBC:lle olevansa vakuuttunut Wrightin väitteiden olevan totta.

Economist arvioi, että Wright voi hyvinkin olla Nakamoto, mutta jotkin kysymykset ovat edelleen vailla vastausta.

Wrightin mukaan hän tuli julkisuuteen vastentahtoisesti, mutta hän toivoo tunnustuksen lopettavan spekulaatiot bitcoinin perustajan henkilöydestä.

Wright kertoi Economistille, että arvailut vaikuttavat paitsi hänen omaan elämäänsä myös perheeseen, hänen yhtiönsä henkilökuntaan ja kaikkeen muuhun.

Wright kertoi, ettei hän halua hyötyä bitcoin-omaisuudestaan, vaan hän aikoo myydä virtuaalikolikkoja vähitellen ja käyttää varat tutkimukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat