Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jolla sai lisärahaa, mutta ei paljasta sijoittajiaan

Ohjelmistoyhtiö Jolla sai lisärahoitusta muun muassa Venäjältä. Yhtiö uskoo, että toiminta on varmistettu ainakin vuoden loppuun asti.

Talous
 
Roni Rekomaa
Jolla esitteli syksyllä 2015 tablettiaan, joka oli määrä saada aikaan joukkorahoituksen avulla. Laitteita sai lopulta vain alle tuhat asiakasta ennen kuin hanke kuopattiin.
Jolla esitteli syksyllä 2015 tablettiaan, joka oli määrä saada aikaan joukkorahoituksen avulla. Laitteita sai lopulta vain alle tuhat asiakasta ennen kuin hanke kuopattiin. Kuva: Roni Rekomaa

Ohjelmistoyhtiö Jolla on varmistanut toimintansa rahoituksen ainakin vuoden loppuun asti.

Nokian Meego-käyttöjärjestelmän pohjalta Sailfish-ohjelmistoa kehittävä Jolla kertoi tiistaina, että se on saanut toimintaansa lisää rahaa noin kymmenen miljoonaa euroa ja peruu syksyllä alkaneen velkasaneerauksensa.

Jolla on lisärahan antajasta niukkasanainen. Jolla ei myöskään kerro sijoituksen jäljiltä muuttuneita Jollan omistusrakenteita.

”Aina kun tulee uutta rahaa, luonnollisesti omistus muuttuu. Sen voin kertoa, että raha ei tullut ainakaan Suomesta”, kertoo Jollan viestintäjohtaja Juhani Lassila.

Lassila vahvistaa, että osa lisärahoista tuli Venäjältä, niin kuin aiemminkin.

”Sijoittaja on pyytänyt, että vielä tässä vaiheessa ei kerrota omistusrakenteen muutoksesta.”

Jolla työllistää nyt noin 40 ihmistä, valtaosa heistä toimii Tampereella. Muutama työntekijä on Helsingissä ja muutama Hongkongissa.

”Jouduimme viime syksynä vakavaan rahoituskriisiin. Aidosti voi sanoa, että me olimme hyvin lähellä konkurssia”, kertoo Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio yhtiön tiedotteessa.

”Joulukuun puolivälissä tuli rahoitus, joka mahdollisti toiminnan jatkamisen. Ja nyt olemme saaneet lisärahoituksen, 10,4 miljoonaa euroa”, Saarnio jatkaa.

Jolla on kerännyt rahoitusta yhtiön toiminnan aikana yhteensä noin 60 miljoonaa euroa.

Yhtiö joutui luopumaan tablet-hankkeestaan, jota se yritti käynnistää joukkorahoituskampanjalla.

Jolla lupaa palauttaa rahat asiakkaille, jotka osallistuivat joukkorahoituskampanjaan, mutta jäivät ilman laitetta. Osa asiakkaista saa rahat heti, osa vasta ensi tammikuussa.

Jolla pystyi toimittamaan tabletin Lassilan mukaan vain alle tuhannelle asiakkaalle.

Jollalla on yhtiön tiedotteen mukaan nyt kaksi merkittävää lisenssiasiakasta.

Intiassa lisensiointihanke on loppusuoralla maan suurimman puhelinvalmistajan Intex Technolgiesien kanssa. Jollan ohjelmistoa on myös määrä käyttää Salossa, Turing Robotics Industries- yhtiön (TRI) toiminnassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat