Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköautovalmistaja Teslan markkina-arvo nousee – osakkeesta tullut sijoittajien pelipaperi

Osa sijoittajista epäilee Teslan lupauksia tuotannon kasvattamisesta lähivuosina

Talous
 
Tesla Motors
Teslan Model 3 -autoja Tesla Motorsin välittämässä havainnekuvassa.
Teslan Model 3 -autoja Tesla Motorsin välittämässä havainnekuvassa. Kuva: Tesla Motors

Sijoittajat odottavat kiinnostuneina, säilyykö luksusluokan sähköautoja valmistavan Teslan markkina-arvo nykyisellään vielä keskiviikkona kerrottavan osavuosituloksen jälkeen.

Teslan markkina-arvo eli hinta, jonka joutuisi maksamaan, jos ostaisi kaikki yhtiön osakkeet markkinoilta, on nyt 31 miljardia dollaria eli melkein 27 miljardia euroa.

Uutistoimisto Reuters laskee, että markkina-arvon perusteella jokainen Teslan viime vuonna valmistama auto oli noin 620 000 dollarin eli noin 535 000 euron arvoinen.

Maailman kolmanneksi suurimman autonvalmistajan General Motorsin markkina-arvo on nyt 48 miljardia dollaria eli noin 4 800 dollaria jokaista viime vuonna valmistettua autoa kohti, Reuters laskee.

Teslan osakkeen yläkantissa oleva arvostus on tehnyt siitä lyhyeksi myyjien eli niin sanottujen shorttaajien suosikkiosakkeen. Lyhyeksi myynnissä voitontavoittelu perustuu odotukseen siitä, että osakkeen kurssi laskee.

Lyhyeksi myyjiä edustava Vilas Capital Management -yhtiön johtaja John Thompson sanoo Reutersille, että osakemarkkinat näyttävät aliarvioivan Teslan edessä olevia haasteita.

Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti huhtikuun alussa, että yhtiö aikoo luksusmallien jälkeen tuoda markkinoille halvemman version, Model 3:n, ennen ensi vuoden loppua.

Tesla aikoo valmistaa vuoteen 2020 mennessä puoli miljoonaa autoa vuodessa. Viime vuonna sen tuotanto oli 52 000 autoa.

Sijoittaja John Thompsonin mukaan Tesla joutuu investoimaan ankarasti muun muassa automatisoituihin tuotantolinjoihin pitääkseen lupauksensa. Thompsonin mukaan tämä rahoitetaan todennäköisesti osakemyynnillä.

Tesla ei tee vielä voittoa, mutta Elon Musk on luvannut, että yhtiö kääntyisi voitolliseksi tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Reuters
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk.
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat