Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Google aloittaa yhteistyön Fiat Chryslerin kanssa itseohjautuvan auton kehittämisessä

Googlen testiautojen määrä kaksinkertaistuu.

Talous
 
Alexandria Sage / Reuters
Yksi Googlen aiemmista itseohjautuvista testiautoista on Lexus, johon on asennettu Googlen kehittämää teknologiaa.
Yksi Googlen aiemmista itseohjautuvista testiautoista on Lexus, johon on asennettu Googlen kehittämää teknologiaa. Kuva: Alexandria Sage / Reuters

Itseohjautuvaa autoa kehittävä Google on aloittanut yhteistyön Fiat Chryslerin kanssa.

Ensi vaiheessa Google ostaa Fiat Chrysleriltä noin sata ladattavaa hybridiautoa, joiden avulla se laajentaa itseohjautuvaan autoon liittyviä testejään.

Kyseessä on Googlen toistaiseksi pisimmälle menevä yhteistyö autonvalmistajan kanssa.

Aiemmin Google osti Toyotalta autoja ja asensi niihin itse laitteistoja, nyt se aloittaa läheisemmän yhteistyön Fiat Chryslerin kanssa. Fiat Chrysler asentaa uuteen Chrysler Pacifica -malliinsa Googlen itseohjautuvuuteen liittyvää teknologiaa eli antureita ja tietokoneohjelmistoja.

Noin sadan auton hankkiminen yli kaksinkertaistaa Googlen testiautojen määrän. Yhtiö kokeilee itseohjautuvaa autoa parhaillaan neljässä kaupungissa Yhdysvalloissa.

Google on etsinyt sopivaa kumppania, mutta autonvalmistajat ovat epäröineet yhteistyön aloittamista pelätessään joutuvansa pelkän ”raudan” valmistajan asemaan.

Fiatin toimitusjohtaja Sergio Marchionne on sen sijaan jo pidempään ollut sitä mieltä, että autonvalmistajien on turha käyttää rahaa hukkaan omaan kehitystyöhön ja hakea ennemmin teknologisia liittoutumia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat