Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testivilppi ei näy Nokian Renkaiden tuloksessa

Rengasvalmistajan kannattavuus parani tammi–maalikuussa.

Talous
 
Pekka Sakki / Lehtikuva
Nokian Renkaat paransi kannattavuuttaan alkuvuonna.
Nokian Renkaat paransi kannattavuuttaan alkuvuonna. Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat paransi tulostaan tammi–maaliskuussa testivilppipaljastuksista huolimatta. Yhtiön liikevoitto nousi 50,5 miljoonaan euroon, kun viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla voitto oli 48,3 miljoonaa euroa. Liikevoittoprosentti oli 18,3.

Liikevaihto supistui hivenen 275,8 miljoonaan euroon lähinnä valuuttakurssimuutoksista johtuen. Vertailukelpoisilla valuuttakursseilla myynti kasvoi kolme prosenttia vuoden takaisesta.

Toimitusjohtaja Ari Lehtorannan mukaan ensimmäisen vuosineljänneksen tulos on johdon odotusten mukainen. Kuluvan vuoden liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan säilyvän viime vuoden tasolla.

Alkuvuoden rengastestikohulla ei siten ole ollut vaikutusta Nokian Renkaiden liiketoimintaan. Helmikuussa paljastui, että yhtiö oli vuosien ajan manipuloinut lehtien rengastestejä lähettämällä testeihin paranneltuja renkaita.

Osavuosikatsauksessa toimitusjohtaja Lehtoranta korostaa yhtiön muuttaneen toimintatapaansa. Hänen mukaansa yhtiö tekee yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa koko alaa koskevien uusien testiperiaatteiden luomiseksi.

”Olen ylpeä siitä mitä me teemme, ja kun korjasimme lehtitestitapamme, olen ylpeä myös siitä, kuinka teemme asiat. Tämä antaa minulle uskoa positiivisesta tulevaisuudesta”, Lehtoranta sanoo tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat