Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pörssitulokas Tokmanni raportoi tappiosta

Halpakauppaketjun myynti kehittyi toimialaa paremmin.

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Tokmannin liike Helsingin yliopiston metroasemalla Kaisaniemessä.
Tokmannin liike Helsingin yliopiston metroasemalla Kaisaniemessä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Halpakauppaketju Tokmannin liiketoiminta oli tappiollista tammi–maaliskuussa. Kertaeristä puhdistettu liiketoiminnan tulos oli 1,7 miljoonaa euroa tappiolla, kun vuotta aiemmin tappiota kertyi 1,9 miljoonaa euroa.

Yhtiön myynti kuitenkin kehittyi toimialaa paremmin. Liikevaihto kasvoi 3,3 prosenttia 158,3 miljoonaan euroon, kun käyttötavarakauppamarkkina supistui samaan aikaan 8,5 prosenttia.

Tokmannin myynti ja kannattavuus ovat tyypillisesti alhaisimmillaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja korkeimmillaan viimeisellä neljänneksellä joulukaupan vetämänä.

Yhtiö odottaa heikon taloudellisen tilanteen jatkuvan tai paranevan hieman tänä vuonna. Tavoitteena on parantaa yhtiön kilpailukykyä ja kannattavuutta. Samalla laajentuminen jatkuu. Yhtiö pyrkii avaamaan tai uudelleensijoittamaan ensi vuodesta lähtien niin viisi myymälää vuodessa.

Toimitusjohtaja Heikki Väänänen sanoo olevansa hyvin tyytyväinen ensimmäiseen vuosineljännekseen.

”Markkinoita merkittävästi parempi kasvu jatkui ja erityisen ilahduttavaa on, että jo toisena peräkkäisenä vuosineljänneksenä vertailukelpoisten myymälöiden kasvu oli positiivinen ja marginaalimme paranivat hyvin edellisvuoden vastaavaan kauteen verrattuna. Vaikka ensimmäinen vuosineljännes on sesonkivaihtelujen takia yleensä pieni, olemme edistyneet suunnitelmien mukaisesti saavuttaaksemme vuoden 2016 tavoitteemme.”

Tokmanni listautui pörssiin juuri vapun alla, ja osavuosikatsaus on yhtiön ensimmäinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat