Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijoittajat pelästyivät USA:n työllisyyden kehittymistä

Työministeriön julkaiseman tilaston mukaan maatalouden ulkopuolella työssä käyvien määrä lisääntyi huhtikuussa 160 000:lla, mikä oli selvästi ennakko-odotuksia vähemmän.

Talous
 
HS–Reuters
BRENDAN MCDERMID / Reuters
Meklarit seurasivat kurssien kehitystä New Yorkin pörssissä torstaina.
Meklarit seurasivat kurssien kehitystä New Yorkin pörssissä torstaina. Kuva: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Työllisten määrän kasvun hidastuminen Yhdysvalloissa säikäytti sijoittajia perjantaina.

Työministeriön julkaiseman tilaston mukaan maatalouden ulkopuolella työssä käyvien määrä lisääntyi huhtikuussa 160 000:lla, mikä oli selvästi ennakko-odotuksia vähemmän.

Uutistoimisto Reutersin kyselyssä ekonomistit ennakko-odotus oli, että työllisten määrä olisi kasvanut 202 000 huhtikuussa. Tammi–maaliskuussa työllisten määrä lisääntyi kuukausittain keskimäärin 200 000:lla.

Puoli tuntia kaupankäynnin alkamisen jälkeen S&P 500 -osakeindeksi oli heikennyt 0,18 prosenttia. Työllisyyden odotettua heikompi kehitys herättää epäilyä siitä, onko Yhdysvaltojen talouskasvu hidastumassa.

Kauppaministeriön ennakkotietojen mukaan bruttokansantuotteen kasvuvauhti oli tammi–maaliskuussa 0,5 prosenttia. Viime vuoden loka–joulukuussa talouden kasvuvauhti oli 1,4 prosenttia.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jolla on huomattava vaikutus maailmantalouteen. Yhdysvaltojen keskuspankki on tänä vuonna pidättäytynyt vihjaamistaan koronnostoista. Sitä voi pitää merkkinä siitä, että keskuspankki on epävarma talouskasvun vakaudesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat