Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan taloudesta synkkiä lukuja – talouskasvu silti tasolla, josta Euroopassa voi vain haaveilla

Vienti Kiinan tärkeimmälle vientimarkkinalle Yhdysvaltoihin putosi 9,3 prosenttia.

Talous
 

Kiinan tilastokeskus julkaisi sunnuntaina heikkoja talouslukuja huhtikuun ulkomaankaupasta. Uutistoimisto Reutersin mukaan Kiinan vienti putosi 1,8 prosenttia verrattuna viime vuoden huhtikuuhun. Tuonti väheni 10,9 prosenttia.

Vienti Kiinan tärkeimmälle vientimarkkinalle Yhdysvaltoihin putosi 9,3 prosenttia.

Kiinan talouslukuja seurataan tarkasti, sillä maa on maailman toiseksi suurin talous. Kiinan talouden suunta on laajan arvuuttelun kohde ja vaikuttaa esimerkiksi valuutta- ja pörssikursseihin.

Maaliskuussa Kiinan vienti oli yllättävän pirteää, mutta se näyttää olleen poikkeuskuukausi. Reutersin laskelmien mukaan Kiinan vienti on heikentynyt yhdeksänä kuukautena lähimmästä kymmenestä kuukaudesta. Talouskasvu on pudonnut alemmaksi kuin kertaakaan sitten vuosien 2008 ja 2009 maailmanlaajuisen finanssikriisin.

Kasvu on silti tasolla, josta Euroopassa voidaan vain haaveilla. Maa odottaa talouden kasvavan tänä vuonna vähintään 6,5 prosenttia. Monien analyytikkojen mukaan kasvua ei saavuteta muuten kuin lisäämällä pankkien lainanantoa merkittävästi.

Kiinan talouden vahvuutta kuvaa sekin, että viime vuonna se kykeni kasvattamaan osuuttaan maailman viennistä 13,8 prosenttiin edellisen vuoden 12,3 prosentista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat