Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuore tutkimus: Rahavirta veroparatiiseihin Venäjältä ja Kiinasta vain kasvaa

Verojen välttely ei ole ainoa syy ulkomaisiin sijoituksiin vaan niihin liittyy monenlaista rikollisuutta

Talous
 
Mielikuvitusfirmoja, hatusta vedettyjä investointeja – näin veronkierto toimii
Mielikuvitusfirmoja, hatusta vedettyjä investointeja – näin veronkierto toimii
Yritykset ja niiden omistajat maksavat takaisin kansalaisille osuuden voitoistaan verojen muodossa. Jos siltä haluaa välttyä, on aika tarttua puhelimeen ja soittaa veroparatiisin. Tämä lyhyt video kertoo, mitä veronkierto on.

Kasvava määrä rahaa virtaa Venäjän ja Kiinan kaltaisista maista veroparatiiseihin, kertoo tuore tutkimus.

Brittilehti Guardian kirjoittaa, että pelkästään venäläisten ihmisten ja yhtiöiden varoista 1,1 biljoonaa euroa oli sijoitettuna ulkomaille vuoden 2014 loppuun mennessä. Kiinankin kohdalla määrä ylitti biljoonan eli miljoona miljoonaa euroa.

Näin arvioi Tax Justice Networkin teettämä tutkimus. Professaroi James S. Henry on päätynyt näihin lukuihin vertailemalla esimerkikisi maailman valuuttarahasto IMF:n ja YK:n tuottamaa dataa.

Tiedot ovat samansuuntaisia kuin hiljattain Panama-vuodon avulla on paljastunut: veroja vältellään järjestelmällisesti ja joka puolella maailmaa. Columbia Universityn professori Henry toteaa Guardianille, että tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy sijoittaa veroparatiiseihin, vaan menettelyyn liittyy monenlaisia talousrikoksia, kansainvälistä asekauppaa, erilaisia syitä salailla varojaan.

Veroparatiisiin sijoitettujen rahojen määrä myös kasvaa vuosi vuodelta. Henryn tuoreessa tutkimuksessa keskityttiin erityisesti kehittyviin maihin, yhteensä niiden ulkomailla olevat varat ovat noin 10,5 biljoonaa euroa.

Koko maailman kohdalla vastaava luku oli kaksinkertainen jo silloin, kun Henry asiaa selvitti vuonna 2012 ja nyt entistä suurempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat