Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Panaman papereiden suomalaisnimiä julki tutkivien toimittajien hakukoneessa

Talous
 

Suomalaisten ihmisten ja yritysten Panama-yhteyksistä on tullut lisää tietoa. Kansainvälinen tutkivien journalistien järjestö ICIJ julkisti hakukoneen, jossa on noin 200 000 ihmisen tai yrityksen nimeä.

Hakukone aukesi noin kello 21.00 aikaan ICIJ:n verkkosivulla. Hakukone piirtää kuvia henkilöiden ja yritysten yhteyksistä.

Suurin osa nimistä on muualta kuin Suomesta, sillä suomalaisten osuus lakiyhtiö Mossac Fonsecan liiketoiminnasta oli kansainvälisesti hyvin pientä.

Odotettavissa on kuitenkin ainakin kymmeniä suomalaisnimiä, jotka voivat olla henkilöitä tai yhtiöitä. Hakukoneessa on valikko, josta saa valita haluamansa maan kuten suomalaisten tiedot.

Hakukoneessa on vanhastaan noin 100 000 ihmisten ja yrityksen nimeä, jotka ovat peräisin ICIJ:n saamista aiemmista vuodoista muun muassa Luxemburgista.

Hakukoneessa on vain pieni osa maailman suurimman vuodon tiedoista. Saksalainen sanomalehti Suddeutsche Zeitung sai haltuunsa 11,5 miljoonaa asiakirjaa panamalaisesta asianajotoimistosta Mossack Fonsecasta.

Sadat toimittajat kymmenistä maista ovat tutkineet asiakirjoja. Suomessa Yle on ainoa suomalaisviestin, jolla on ollut aineisto käytössään.

Hakukoneessa on perustietoja, mutta ei varsinaisia dokumentteja kuten sähköposteja, passikopioita ja sopimuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat